NASCAR: „Bebizonyítottam, hogy ide tartozom” – Óriási dominanciával szerezte meg első futamgyőzelmét Ryan Truex

NASCAR: “Bebizonyítottam, hogy idetartozom” – Óriási dominanciával szerezte meg első futamgyőzelmét Ryan Truex
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCAR185 versenybe telt Ryan Truex számára, hogy végre eljusson a victory lane-re a NASCAR nemzeti porondján.

Amikor viszont odaért, mindent elsöprő dominanciával tette.

A Joe Gibbs Racing részidős versenyzője az Xfinity Series szombati, Dover Motor Speedwayen rendezett A-GAME 200-ának 200 köréből 124-et töltött az élen, behúzta mindkét szakaszt, majd végül a győzelmet is elhódította.

A 2018-as Cup-bajnok Martin Truex Jr. 31 éves öccse a befutó pillanatában 4.82 másodpercet vert a másodikként leintett Josh Berryre (JR Motorsports).

„Tudtam, hogy idén sikerülni fog” – mondta a leintés után Truex, akinek legjobbja ezt megelőzően három második hely volt a szériában.

„A legtöbb ember nem hitt bennem. Én viszont soha nem kételkedtem magamban. Most bebizonyítottam, hogy tényleg ide tartozom. Hálás vagyok, amiért itt lehetek. Elképesztő érzés!”

A harmadik helyet Justin Allgaier szerezte meg, de top 5-tel távozott még Austin Hill és John Hunter Nemechek is.

Nem zárt viszont jó napot a pole-os Parker Kligerman, aki egy Corey Heimmel való ütközés után vágódott a pálya belső falának.

A Big Machine Racing versenyzője sértetlenül megúszta a balesetet, kiesése következtében viszont csak a legutolsóként zárt.

A futam a Dash 4 Cash állomása is volt. Ennek 100.000 dolláros pénzdíját a hetedikként végzett Cole Custer zsebelte be.