NASCAR: Egy csapat máris visszalépett a fenyegető eső miatt

NASCAR: Elmoshatja az eső a hétvégét, emiatt egy csapat máris visszalépett
credit: Tim Nwachukwu/Getty Images/NASCARAz eredeti tervek szerint ezen a hétvégén, a Dover Motor Speedwayen debütált volna a Spire Motorsports a NASCAR Xfinity Series mezőnyében.

A 77-es számú Chevy volánja mögött Carson Hocevart nevezték, aki karrierje második bevetését várhatta a nemzeti másodosztályban.

Az időjárási előrejelzések azonban szombatra és vasárnapra egyaránt heves esőzést jósolnak, így rendkívül nagy az esély arra, hogy elmarad a kvalifikáció.

Időmérő hiányában a NASCAR a teljesítményalapú formula alapján határozza meg a rajtrácsot.

A számítás szerint az előző futamon elért helyezés 50%-ot (25% a versenyző és 25% az autó – ennek pilótacsere esetén van jelentősége), az egyéni leggyorsabb kör 15%-ot, míg az autó összetettbeli pozíciója 35%-ot tesz ki.

A doveri futamra összesen 40 nevezés érkezett, míg a mezőny létszáma 38 autóban van maximalizálva. Ebből adódóan ha a kvalifikációt elkaszálják, akkor biztosan a nulláról induló Spire lenne az egyik kieső.

Ezt látva végül úgy döntött a csapat, hogy visszalépnek és debütálásukat inkább a soron következő, fordulón ejtik meg.

A Spire idei Xfinity-programja hat versenyt számlál, kivétel nélkül Hocevarral.

Jelen változás értelmében május 13-án, a Darlington Racewayen startolnak, majd ezt követi a már korábban bejelentett Charlotte Motor Speedway (május 27.), a Nashville Superspeedway (június 24.), a Michigan International Speedway (augusztus 5.), Darlington őszi fordulója (szeptember 2.), majd zárásként a Bristol Motor Speedway (szeptember 15.).