NASCAR: Negyedszázados dizájnnal tiszteleg Jeff Gordon előtt William Byron

NASCAR: Negyedszázados dizájnnal tiszteleg Jeff Gordon előtt William Byron
credi: Hendrick MotorsportsLátványos dizájnnal hajt pályára William Byron a Cup Series május 14-ei, darlingtoni versenyén.

A NASCAR retróhétvégéje során a mezőny autóinak többsége ikonikus, történelmi festést ölt magára ezzel fejet hajtva a nagy elődök előtt.

A sorból a Hendrick Motorsports sem maradhat ki.

A William Byron által vezetett Chevy Camaro ugyanazt a ruhát fogja viselni, mint ami 1998-ban, a szervezet 50. évfordulójának alkalmából volt látható a 24-esen, akkor még Jeff Gordonnal a volán mögött.

A jelenleg már az HMS alelnökeként tevékenykedő élő legenda huszonöt éven át versenyzett ezzel a rajtszámmal, kilencvenhárom győzelmet és négy bajnoki címet szerezve.

A NASCAR idén már fennállása 75. születésnapját ünnepli, aminek részeként kibővítik a ’98-ban összeállított top 50 pilóta listáját is. Az újonnan csatlakozó, 25 versenyző előtt szintén a darlingtoni forduló programsorozata alatt fognak tisztelegni.

Gordon már negyed évszázaddal ezelőtt bekerült az elit klubba, míg az HMS aktuális pilótafelállását tekintve Kyle Larson és Chase Elliott csatlakozhat hozzá.Jeff Gordon 1998-as, 50. születésnapos dizájnja (credit: Hendrick Motorsports)