16 éves lánya fogja vezetni Ken Block ikonikus autóját Pikes Peaken

16 éves lánya fogja vezetni Ken Block 1400 lóerős gépszörnyét a világ legkeményebb hegyi versenyén
credit: [Hoonigan]Az eredeti tervek szerint Ken Block tizenhét év hiátus után, tavaly tért volna vissza a Pike Peak-i hegyi felfutóra.

A 100. évfordulóját ünnepelt legendás esemény viszont már edzés közben véget ért számára helyrehozhatatlan motorhiba miatt.

A legenda akkor nem zárta ki, hogy 2023-ban újra nevez, de január másodikai tragikus halála ezt sajnos már nem tette lehetővé.

A villámgyorsan a rajongók kedvencévé vált 1400 lóerős, négykerék-meghajtású Porsche Hoonipigasus azonban mégis megjelenik a közismerten nehéz pályán, méghozzá Block lányával, a 16 éves Liával a volán mögött.

A feltörekvő versenyzőnő nem lesz a mezőny hivatalos tagja. Részvétele egyelőre csak rendhagyó tisztelgésnek minősül édesapja emléke előtt.

Nincs kizárva viszont, hogy a későbbiekben akár egy éles program is létrejöhet számára.

„A felfutása idejét nem fogják mérni” – áll a Hoonigan sajtóközleményében.

„Lia elismeri, hogy jelentős mennyiségű gyakorlásra van még szüksége ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű autóval versenyezzen a világ legfélelmetesebb hegyén. Ezt a jövőben nagyon szeretné megvalósítani.

Idei célja az, hogy tisztelegjen édesapja, Ken Block víziója előtt, miszerint a Hoonipigasus feljut Pikes Peak csúcsára, egyúttal pedig a rajongók is láthassák és hallhassák ezt a különlegesen épített Porsche 911-et.”

Az elmúlt hétvégén Lia navigátorával, Rhianon Gelsominóval együtt megnyerte az Olympus Rally O2WD-kategóriáját egy Subaru BRZ-vel, összetettben pedig a hetedikként zárt.

A viadalon édesanyja, Lucy is indult, végül a negyedik pozíciót megszerezve az L4WD-osztályban.

Az ő segítsége Alex Gelsomino volt, aki közel két évtizeden át versenyzett Ken Block navigátoraként.

A 101. Pikes Peak-i hegyi felfutó június 25-én kerül megrendezésre.