Íme a millió dolláros ötlet, amivel Denny Hamlin az egekbe vinné a NASCAR nézettségét

Íme a millió dolláros ötlet, amivel Denny Hamlin az egekbe vinné a NASCAR nézettségét
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARDenny Hamlinnek saját bevallása szerint folyamatosan csak azon kattognak az agytekervényei, hogy miként lehetne tovább növelni a NASCAR népszerűségét.

Podcastje, az ‘Actions Detrimental’ legutóbbi adásában pedig előállt a – szó szerint – millió dolláros ötlettel.

„Szerintem a nyári hónapokban is oda kellene tennünk magunkat a nézettségi ráták terén” – szögezte le Hamlin.

„Olyanok ellen versenyzünk, mint a baseball, vagy épp pár nagyobb PGA-meccs. Én viszont meg tudnám oldani úgy, hogy több sztorit szolgáltatnánk, mint valaha.”

A háromszoros Daytona 500 győztes forgatókönyve kiesés rendszerű párbajokat takar, amelyeket a NASCAR által kijelölt Cup-futamokon vívnának meg.

A rendhagyó tornán való részvételre azok a pilóták lennének jogosultak, akik az alapszakasz tizedik fordulója után kialakult összetett pontállás top 32 pozícióját foglalják el.

Ezután a versenyzőket párokba állítanák és kettejük közül az jutna tovább a következő fordulóba, aki az aktuális futamon előrébb végez.

A 32-es kört így követné a 16-os, a 8-as, majd a top 4-es, a végső győztes pedig impozáns pénzdíjjal gazdagodna.

„El sem tudjátok képzelni, hogy ez mennyire izgalmas lenne. A csapatok a verseny közben kénytelenek volnának akár többször is változtatni a stratégián, hogy legyőzzék az ellenfelüket a továbbjutásért. A legjobb nyereménye 3 millió dollár lenne. Ez soknak tűnik, de higgyék el nekem, hogy gyorsan megtérülne a NASCAR-nak. Rendkívül nagy publicitást hozna a megannyi sztori, amit a pilóták egymással szemben vívott párbajai kreálnának.”

A szezonon belüli, külön „torna” nem újkeletű a NASCAR-ban, gondoljunk csak az Xfinity Series extra pénzdíjazású Dash 4 Cashére.