Kyle Larson heteken belül megejti üléspróbáját a McLarennél

Kyle Larson heteken belül megejti üléspróbáját a McLarennél
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARJanuárban robbant a bomba, miszerint Kyle Larson a McLaren színeiben debütálhat az Indianapolis 500-on.

A NASCAR Cup-bajnok csak 2024-ben fog csatlakozni az IndyCar mezőnyéhez, majd a megállapodás értelmében 2025-ben is visszatér a Speedwayre.

Az általa vezetendő Dallara-Chevy társtulajdonosa ráadásul a Hendrick Motorsports lesz, főszponzorként pedig itt is főnöke online autókereskedését, a HendrickCars.com-ot tudhatja maga mellett.

Bár a nagy bemutatkozásig még bő egy év van hátra, Larson máris megkezdte a felkészülést.

Bepattant már a Chevrolet szimulátorába és igyekszik a lehető legtöbb onboard-felvételt megnézni a korábbi Indy 500-akról.

Emellett pedig konzultálni szeretne Kurt Busch-sal is, aki 2014-ben vett részt a versenyen az Andretti Autosporttal, végül a hatodik helyet megszerezve.

Larsont különösen az autó vezetésének fizikális része foglalkoztatja, beleértve a szervó hiányát és a fellépő G-erőket.

Az NBC-nek adott interjújában pedig azt is megerősítette, hogy heteken belül megejti üléspróbáját.

„Egyelőre nem tudok további tervekről, de legalább az ülés készen fog állni arra az esetre, ha összejönne egy teszt. Szóval, nagyon izgatott vagyok, alig várom. Remélhetőleg az elkövetkezendő hónapokban olyan sokat tanulhatok, amennyit csak lehetséges.”

Korábban Zak Brown úgy fogalmazott, hogy mindenképpen azt szeretnék, ha Larson már idén tesztelhetne, egyúttal pedig teljesítsené az Indy 500-on való részvételhez szükséges, három fázisból álló Rookie Orientation Programot.

A 30 éves kaliforniai megfigyelőként már az idei fordulóból is ki akarja venni a részét.

„Mindenképpen ott szeretnék lenni legalább az egyik edzésnapon. Beülnék a csapatmegbeszélésekre, hogy lássam miként működik náluk a kommunikáció és képet kapjak arról, mi zajlik a volán mögött, a paddockban és hasonlók.”

Larson 2013-ban akkori NASCAR-os munkaadója, a Chip Ganassi Racing jóvoltából vendégként már ízelítőt kaphatott az Indianapolis 500-ból.

„Az volt életem legmenőbb rajongói élménye. Emlékszem, hogy mennyre klassz volt. Végigsétáltam a Gasoline Alleyn a Ganassi-pilótákkal a futam előtt. A rajongók megőrültek és tudták, hogy én ki vagyok, amit nagyon királynak találtam, hiszen akkor még nem is szerepeltem a Cup Seriesben.

Már maga a hangulat összehasonlíthatlan volt azokhoz az eseményekhez képest, amiken addig jártam. Ezt az élményt átélni jövőre már versenyzőként olyasmi lesz, amit soha nem fogok elfelejteni. Még 2013 is élénken él bennem, pedig akkor csak rajongó voltam.”KAPCSOLÓDÓ: Csődöt mondott bukókeret, összeroncsolódott cockpit: Tragédiával is végződhetett volna Kyle Larson balesete