Csődöt mondott bukókeret, összeroncsolódott cockpit: Tragédiával is végződhetett volna Kyle Larson balesete

Csődöt mondott bukókeret, összeroncsolódott cockpit: Tragédiával is végződhetett volna Kyle Larson baleseteŐrangyalok valóságos kommandója vigyázhatott Kyle Larsonra a NASCAR Cup Series vasárnapi, talladegai futamán.

A Hendrick Motorsports versenyzője a hajrában lett vétlen áldozata annak a balesetnek, amit közvetlenül előtte Ross Chastain és Noah Gragson ütközése idézett elő.

A kontakt hatására az 5-ös számú Chevy megforgott, majd a pályára visszacsúszva oldalról telibe kapta a nagy tempóval érkező Ryan Preece.

Szerencsére mindkét versenyző sértetlenül megúszta az ijesztő incidenst.

Később Preece elárulta, hogy ez volt karrierje eddigi legerőteljesebb csattanása, az igazi mázlista viszont mégis Larson lett.

Az incidens után a közösségi médiában virálisan terjedni kezdett az autóról készült fotó, amin jól látszódott a teljesen eldeformálódott jobb oldali bukókeret. Később pedig az is kiderült, hogy szinte a komplett belső tér tropa lett.

„Jól érzem magam, de a cockpit teljesen összeroncsolódott” – nyilatkozta Larson.

„Egyszerűen csak hálás vagyok, hogy semmi sem ért a testemhez az autóban.”

Az incidens kapcsán a NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy az észak-karolinai kutatási és fejlesztési központban alapos vizsgálat alá vetik a gépet.

A történtek lehető legtökéletesebb kielemzése érdekében Preece 41-es Fordját is bekérték a Stewart-Haas Racingtől.KAPCSOLÓDÓ: Fura futam a NASCAR-ban, ahol a 12. helyezett kapta a legtöbb pontot (+ még a McLaren is boldog lehetett)

Az alábbi videón pedig jól látszik, hogy mekkora ütést is kapott Preece, amikor eltalálta Larsont: