NASCAR: Továbbra is kórházban marad a Talladegán horrorbalesetet szenvedett versenyző

NASCAR: Továbbra is kórházban marad a Talladegán horrorbalesetet szenvedett versenyzőValódi roncsderbivé fajult a NASCAR Xfinity Series szombati, talladegai versenye.

A baleseteknek köszönhetően a mezőny kereken 50%-a idő előtt búcsúzott, egy pilóta pedig egyenesen kórházban kötött ki.

Az Our Motorsportsnak vezető Blaine Perkins a 49. körben bukott óriásit, miután egy kontaktot követően keresztbe csúszott, közvetlenül az érkező Jade Buford autója elé.

Az ütközés hatására a 02-es Chevrolet a levegőbe emelkedett, majd onnan tetővel lefelé visszacsapódott az aszfaltra. A lendület azonban vitte tovább nem kevesebb, mint hat bukfencet leírva.

Perkins saját lábán hagyta el a baleset helyszínét, a pálya orvosi központjában elvégzett tesztek után azonban kórházba szállították.

Egy nappal később a család hivatalos közleményt adott ki a 23 éves pilóta állapotáról.

„Blaine éber, jó hangulatban van és továbbra is megfigyelés alatt áll a helyi kórházban. Köszönjük mindenkinek, hogy gondolnak rá és imádkoznak érte. További tájékoztatást fogunk nyújtani amint rendelkezésre állnak friss információk.”

A NASCAR már a futam után bejelentette, hogy az autót az észak-karolinai kutatási és fejlesztési osztályon alapos elemzés alá vetik a baleset körülményeire vonatkozó vizsgálat részeként.KAPCSOLÓDÓ: Olyan brutális baleset volt Talladegán, hogy még az aszfalt is megsérült