Hailie Deegan elvesztette kék pipáját, párja szerint ennek életveszélyes következményei lehetnek

Hailie Deegan elvesztette kék pipáját, párja szerint pedig ennek életveszélyes következményei lehetnek
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR

Hailie Deegan elvesztette kék pipáját, párja szerint pedig ennek életveszélyes következményei lehetnek


Alapjaiban kavarta fel az állóvizet Elon Musk döntése, miszerint végleg megszünteti a közszereplőknek eddig alanyi jogon járt, hitelesítő kék pipát.

Aki mégis igényt tart rá, annak nem marad más választása, mint havi 8 dollár fejében előfizetni a Twitter Blue-ra.

Az új rendszer április 20-án lépett életbe, a hírességek pedig – bár már hetek óta számíthattak rá – rögtön hangot is adtak véleményüknek.

Volt, aki csak nevetett a dolgon, mások azonban felháborodottan vették tudomásul megkülönböztető jelzésük kámforrá válását.

Utóbbiak közé tartozott az autóversenyző, manapság viszont már inkább Hailie Deegan barátjaként ismert Chase Cabre.

A 26 éves floridai szerint a döntés egyenesen életveszélyes szituációkat eredményezhet, mivel mostantól sokkal egyszerűbbé válik az, hogy a rossz szándékú emberek önmagukat ismert személynek kiadva cserkésszék be áldozataikat.

Cabre félelme nem alaptalan, hiszen tavaly Deegannek is meg kellett küzdenie egy zaklatóval. A helyzet olyan méreteket öltött, hogy a versenyzőnőnek külön testőrökre volt szüksége, emellett pedig ő maga is megszerezte a fegyverviselési engedélyt önvédelmi célból.

„Nagyszerű munka, Twitter!” – írta a Cabre a mikroblogon, miután megosztott egy, a Joe Gibbs Racing nevében készített álprofil bejegyzését, amelyben azt terjesztették, hogy Denny Hamlin 2024-től már nem lesz a csapat pilótája.

„Azzal, hogy eltávolítottátok a hitelesítő pipákat nem csak az ilyesmiket éritek el, de a mi zaklatási ügyünknek sem segítetek. Most már könnyű az embereknek másoknak tettetni magukat. A pénzért cserébe félretenni a biztonságot…. Micsoda világban élünk!”

Erre reagálva többen felhívták a figyelmét, hogy a Twitter is üzleti alapon működik.

„Chase, én adok neked 8 dollárt” – válaszolta a Kaulig Racing spottere, Brett Griffin.

„Hány versenyt tud egy csapat teljesíteni akkor, ha pénzt veszít minden egyes hónapban? Semmi sincs ingyen. Találkozzunk valamikor és boldogan elmagyarázom neked.”

Cabre szerint azonban az előfizetés nem old meg semmit, mivel a hátsó szándékú emberek is ugyanúgy megtehetik azt kamuprofiljaik számára.

A követői többsége viszont Musk oldalára állt.

„Nem tudom, hogy miért gondolják néhányan úgy, hogy a Twitter valamiféle közszolgálati szerepet tölt be és nincs joga pénzt keresni” – írta egy rajongó.

„Így működik az üzlet. A Twitter egy profitorientált vállalat, az új tulajdonos pedig változtatni akart a korábbi modellen annak érdekében, hogy többé már ne tudják manipulálni külső erők, mint az összes többi platformot.”

Az álprofilokat egy kis odafigyeléssel könnyen ki lehet szúrni, elég a csatlakozás dátumára, vagy épp a követők számára/személyére nézni. Külön árulkodó jel lehet a névben szereplő karakterbeli eltérés is, mint például a kisbetűs „l” helyet a nagybetűs i (I) használata.

A fentebb említett JGR-es fiók esetében ráadásul eleve fel is volt tüntetve, hogy csak paródiáról van szó.