Chase Elliott is NASCAR-legenda lett

Chase Elliott is NASCAR-legenda lett
credit: Meg Oliphant/Getty Images/NASCARÚjabb névvel bővült a NASCAR legendáinak top 75-ös névsora.

A szevezet 1998-ban, az ötvenedik születésnapja alkalmából készítette el az első, minden idők legjobb – akkor stílszerűen 50 – versenyzőt bemutató, rangsorolás nélküli listáját.

Azóta viszont eltelt huszonöt év, így az illusztris társaságot újabb tagokkal bővítik, akik kilétét egykori pilóták, tisztviselők, csapattulajdonosok és médiamunkások döntötték el szavazás útján.

A kiválasztottakról napi rendszerességgel, egyenként rántják le a leplet.

Ennek alapján már biztosan a listán tudhatja magát Greg Biffle, Randy LaJoie, Tony Stewart, Mike Stefanik, Kasey Kahne, Ryan Newman, Sterling Marlin, Kyle Larson és Denny Hamlin is.

Április 21-én, pénteken pedig hivatalosan bejelentésre került, hogy Chase Elliott is csatlakozik hozzájuk.

A 27 éves georgiai ezzel a modern éra harmadik, még aktív pilótájaként került be a megtisztelő klubba, egyben az eddigi legfiatalabbként.

Elliott 2014-ben szerezte meg a NASCAR Nationwide (ma: Xfinity) Series bajnoki címét, míg a következő szezonban már részidős Cup-programot teljesíthetett a Hendrick Motorsports jóvoltából.

Teljes szezonos, főkategóriás karrierjét 2016-ban kezdte el, majd két évvel később, Watkins Glenen megünnepelhette első győzelmét.

Eddig összesen tizennyolcszor tett látogatást a legmagasabban jegyzett széria victory lane-jén, 2020-ban pedig bezsebelte a bajnoki címet is.

Jelen listán nem egyedül képviseli az Elliott-családot, hiszen édesapja, ‘Awesome’ Bill már 1998-ban helyet kapott rajta.