NASCAR: Elvesztette pitcsapatát a Daytona 500 győztese, mert túl jól teljesítettek

NASCAR: Elvesztette pitcsapatát a Daytona 500 győztese, mert túl jól teljesítettek
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARÁlomszerűen indult Ricky Stenhouse Jr. és a JTG Daugherty Racing számára a NASCAR Cup 2023-as szezonja, miután februárban megnyerték az ikonikus Daytona 500-at.

Az ezt követő futamokon viszont már a hullámzó teljesítmény jellemezte őket, így érthető módon rendkívül boldogak voltak, miután az utóbbi két fordulót már zsinórban a top 10-ben tudták zárni.

A múlt vasárnapi, martinsville-i versenyen pedig egyenesen a 47-es Chevrolet csapata bizonyult a mezőny legjobbjának a pitkiállások során.

Jött viszont a hideg zuhany.

Az alulfinanszírozott kiscsapatként számon tartott JTG-nek nincs saját pitgárdája, ehelyett úgymond „bérlik” a szakembereket az RFK Racingtől.

Ez a megoldás nem egyedi a NASCAR-ban, lévén ugyanez a helyzet a 23XI Racing esetében is, amely a Joe Gibbs Racingtől veszi kölcsön a szerelőket.

Ennek viszont van egy hátulütője, mivel a bérbeadó csapat bármikor meggondolhatja magát.

Pont így járt most a JTG.

A hatékonyságát látva ugyanis az RFKR úgy döntött, hogy mostantól már nem adják át nekik a pitgárdát, amelyet – a tankolásért felelős személyt leszámítva – a 17-es, Chris Buescher által vezetett autó mellé csoportosítanak át. Stenhouse pedig az imént említett kollégája eddigi embereit kapja meg cserébe.

A döntés kapcsán a 35 éves versenyző csalódottságát fejezte ki.

„Amikor egy olyan csapatnak vagy a tagja, amely egy másiknak az ügyfele, akkor sajnos előfordulnak az ilyen dolgok” – nyilatkozta a Sirius XM NASCAR Radiónak.

„Nekünk azt mondták, hogy a pitgárda az egész évben a miénk. Aztán a srácok múlt héten a legjobb munkát végezték a pitben, mi pedig hirtelen kaptunk egy hivást [az RFKR-től], hogy ‘hé, mégis visszavesszük őket’. Kiábrándító, de nem tudunk mit tenni.”