Kyle Larson egy alien, aki eladta a lelkét az ördögnek

Kyle Larson egy alien, aki eladta a lelkét az ördögnek
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR

Kyle Larson egy alien, aki eladta a lelkét az ördögnek


Pontosan a címben említett szavakkal illették a rajongók magyar idő szerint szerda hajnalban Kyle Larsont.

A 2021-es NASCAR Cup bajnok szokásának megfelelően versenyzéssel töltötte szabad hétköznapját, ezúttal az Eldora Speedwayen.

Ha pedig már ott járt, akkor rögtön két kategóriában is megmérette magát, miután az eredetileg tervezett late modelek mellett az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy megejti debütálását a dirt modifiedok között is, méghozzá Justin Allgaier csapatával.

A 30 éves sztár előbbi osztályban csak a tizeddikként zárt, miután már rögtön a főfutam elején megsérült az autója.

A számára vadonatúj, totálisan ismeretlen modified-mezőnyében viszont már jóval több sikerrel járt.

Végig úgy vezetve, mintha csak egész életében ezt csinálta volna, rögtön megnyerte saját heat-futamát, majd a mindent eldöntő feature-ben magabiztosan kaparintotta meg ismét a győzelmet.

Larson – aki múlt vasárnap megnyerte idei második Cup-futamát az addig mumusának számított Martinsville-en – teljesítményét látva a nézők egy emberként hitetlenkedtek, konkrétan földöntúlinak jellemezve őt, a számok iránt rajongók pedig már azzal poénkodtak, hogy a sikerért cserébe biztosan eladta a lelkét az ördögnek.

A versenyt ugyanis a 6. helyről kezdte meg, a győzelemhez vezető pozíciót a 6. körben vette át, majd a befutó pillanatában 6.45 másodpercet vert a második helyezettként befutott Tyler Nicelyre.

Jelen diadalával Larson vadonatúj rekordot állított be, miután ő lett az első pilóta, aki hét különböző kategóriában versenyzett és mindegyikben nyerni is tudott Eldorán.