A McLaren gyönyörű festéssel búcsúztatja a visszavonuló bajnokot

A McLaren gyönyörű festéssel búcsúztatja a visszavonuló bajnokot
A McLaren teljes Indy 500-as flottájra (credit: Arrow McLaren)Az Arrow McLaren múlt héten már hivatalosan bemutatta teljes szezonos IndyCar flottájának rendhagyó, Indianapolis 500-ra szánt festéseit.

A Pato O’Ward, Alexander Rossi és Felix Rosenqvist által vezetendő Dallara-Chevyk a wokingiak történelmi, Tripla Korona sikerei előtt hajtanak fejet fennállásuk 60. születésnapját ünnepelve.

A csapatnak azonban a legendás viadalon lesz egy negyedik gépe is, amelynek volánja mögött az amerikai autósport egyik legnagyobb, egyben a rajongók által legkedveltebb pilótája fogja teljesíteni hattyúdalát.

A 66-os számot viselő autóval Tony Kanaan huszonkettedik alkalommal, egyben utoljára fog nekivágni az Indy 500-nak.

A 2004-es IndyCar-bajnok, egyben a világ legnagyobb múltú ötszáz mérföldes versenyét 2013-ban megnyert brazil főszponzora a SmartStop lesz, továbbá visszatér régi ikonikus támogatója, a 7-Eleven is.

A festés a McLaren korábbi ígéretéhez híven egyszerre fog tisztelegni mindhárom Tripla Korona pilléren – vagyis a Monacói Nagydíjon, az Indianapolis 500-on és a Le Mans-i 24 óráson – elért diadaluk előtt. Ennek részeként a gép cockpitje körül egy óriási papaya-csillag terül el, a hátsó szárnyon pedig ugyanez a motívum látható háromszor is, fekete színekben.

Az impozáns dizájn az Indy 500 április 20-21-én rendezendő kollektív tesztjén debütál.
credit: Arrow McLaren