Tony ‘GOAT’ Stewart győzött, aztán fejbe verték, de nem haragudott

Tony ‘GOAT’ Stewart máris nyert új szakágában – Aztán fejbevertékSenki sem kérdőjelezi meg azt a tényt, miszerint Tony Stewart a motorsport élő legendája.

Az egyszeres IndyCar és háromszoros NASCAR Cup-bajnok tavaly októberben debütált az NHRA másodosztályú Top Alcohol Dragster kategóriájában és rögtön első nekifutásra döntőbe is jutott.

Smoke idén már teljes szezonos pilótaként vívja a párbajokat a McPhillips Racing színeiben, a Las Vegas Motor Speedwayen rendezett Four-Wide Nationalsen pedig már ő emelhette magasba a legjobbnak járó trófeát.

Az idei harmadik fordulónak számított viadal ráadásul az 51 éves szupersztár legelső, négyautós megmérettetése volt.

„Tavaly ősszel, amikor itt versenyeztünk még teljesen el voltam ragadtatva attól, hogy bejutottam a döntőbe” – mondta a verseny után Stewart.

„Most viszont már azt mondtam Leah-nek [Pruett, a felesége, egyben saját csapatának pilótája], hogy nem örülnék annak, ha csak finalista lennék, meg akarom nyerni. Élveztem a négyes versenyzést. Őszintén szólva a rövid pályás (dirt) heat-futamokra emlékeztetett. Nehéz nem imádni, ha nyersz. Ez király dolog!”

Az imént említett gárdája, a Tony Stewart Racing a Funny Carban, valamint a királykategóriaként jegyzett Top Fuelban képviselteti magát.

Előbbi szériában szintén győzelmet ünnepelhettek Matt Hagan révén, míg a legnagyobbak között Pruett az elődöntőig jutott.

Később Hagan elárulta, hogy főnöke nem kis nyomást helyezett rá:

„Felálltam a rajtvonalra és arra gondoltam, hogy ‘Tony nyert… nincs is rajtam nyomás’. Ekkor hirtelen megjelent, behajolt az autómba és azt mondta: ‘Most győztem, jobb ha teszi így teszel, gyerünk!’. Nagyszerű volt végül megosztani a victory lane-et magával Tony Stewarttal. Ez hatalmas fénypontja a karrieremnek.”

Stewart pedig azt is elmondhatja magáról, hogy immár az LVMS mind a négy pályáján – dirt, Bullring, Speedway és dragstrip – nyerni tudott.

Ünneplése azonban komikus és kissé fájdalmas fordulatot vett, miután csapata két tagja poénból nyakon öntötte jéggel, de közben sikerült szó szerint kupán is vágni őt.

Szerencséjükre viszont Stewart nem rágott be rájuk. Sőt, ő szórakozott a legjobban.