Nem vicc: A NASCAR bejelentette, hogy a Holdra megy [VIDEÓVAL]

Nem vicc: A NASCAR bejelentette, hogy a Holdra megy [VIDEÓVAL]
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARA NASCAR hivatalosan frigyre lépett a világ egyik vezető repülési, technológiai és orvosbiológiai kutatóvállalatával, a Leidosszal.

A Fortune 500-as cég által megálmodott, forradalmian új holdjárónak az amerikai stock-car szervezet lesz a kiemelt promóciós partnere.

„Nagy örömmel mutatjuk be a holdjárművünk terveit, egyúttal pedig bejelentjük izgalmas új partnerségünket” – közölte a Leidos vezérigazgatója, Roger Krone a 38. űrtechnológiai szimpóziumon.

„Ez az űttörő együttműködés a Leidost és a NASCAR-t egyaránt ismeretlen területre viszi, ahogyan a roverünk is ezt fogja tenni a NASA űrhajósaival. Célunk, hogy előkészítsük az utat az űrkutatás jövőjéhez és inspiráljuk mérnökök, tudósok és feltalálók következő generációját, hogy elérjék a csillagokat.”

A NASCAR szintén nagy várakozásokkal tekint az új kapcsolat elé.

A NASCAR és a Leidos közti partnerség nem is lehetne stílszerűbb” – mondta a szervezet marketingért felelős alelnöke, Pete Jung.

„Mindkét vállalat az izgalmas innovációkról ismert a saját területén. Ez a közös munka olyan ötleteket hozhat, amelyekkel másfajta fejlesztések során nem lehet találkozni. Kíváncsian várjuk, miként járja be az egyedi tervezésű rover a Hold felszínének területeit.”

A projektről közzé is tettek egy beharangozó videót: