Jöhet a Pocono 420? Marihuánát termeszthetnek a híres versenypályán

Jöhet a Pocono 420? Marihuánát termeszthetnek a híres versenypályán
credit: Tim Nwachukwu/Getty Images/NASCARA jelenlegi gazdasági helyzetben a versenypályák tulajdonosai is igyekeznek a lehető legjobban kihasználni a területben rejlő lehetőségeket. Még akkor is, ha a potenciális projekteknek az égvilágon semmi közük a sporthoz.

Nem kivétel ezalól a Pocono Raceway sem.

A Trükkös Háromszög becenévre hallgató 2.5 mérföldes ovál óriási telken helyezkedik el, a létesítmény működtetését és fenntartását pedig már szinte lehetetlen pusztán a futamok rendezéséből fedezni.

A Pocono Racewayt tulajdonló Speedway Motorsports operatív igazgatója, Mike Burch rendületlenül keresi a megoldást.

„Az egyik nagy kihívás az, hogy folyamatos figyelni kell a lehetőségeket, haladva a korral” – idézi a szakembert a Sports Business Journal.

„Könnyű ugyanazt a dolgot csinálni újra és újra anélkül, hogy figyelembe vennénk a változó körülményeket. 1200, vagy 1500 hektárnyi földterületeken lévő létesítmények esetében az a nagy kérdés, hogy miként lehet a legjobban hasznosítani őket, különösen ha forgalmas helyen vannak és amúgy sem használjuk napi rendszerességgel.”A gazdasági szaklap értesülései szerint Pocono esetében komolyan fontolgatják, hogy legális felhasználásra szánt marihuánát is termesztenének.

Az ehhez hasonló projektek nem állnak távol tőlük, lévén a pálya vezérigazgatója, Nick Igdalsky maga is érintett a kannabisz-bizniszben, a NASCAR Cup 2021-es poconói futamának főtámogatója pedig a kederalapú CBD-olajokra specializálódott Pocono Organics volt.

A NASCAR-ban már egy ideje engedélyezett a CBD-vel kapcsolatos szponzoráció, de csak addig, amíg az megfelel a szövetségi előírásoknak és a THC tartalma 0.3% alatt marad.

Hosszú ideig a kannabidiol tiltólistán volt a szervezeten belül, mivel attól tartottak, hogy a reklámozása negatív fényben tüntetheti fel őket.

Ennek megváltozásában nagy szerepet játszott Matt Tifft, aki aktívan lobbizott a CBD mellett.

Az egykori versenyző és a Live Fast Motorsports jelenlegi társtulajdonosa évekkel ezelőtt küzdött agydaganattal, később pedig szintén neurológiai eredetű rohamoktól szenvedett.

A most 26 esztendős Tifft szentül hiszi, hogy tünetmentességében ennek az olajnak a használata játszik kiemelt szerepet.

Más létesítményeket tekintve terítéken van az Indianapolis Motor Speedway körül kialakítandó, szórakoztató központ ötlete, míg az austini COTA-n vidámparkot és szállodát is felhúzhatnak.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy