Jöhet a Pocono 420? Marihuánát termeszthetnek a híres versenypályán

Jöhet a Pocono 420? Marihuánát termeszthetnek a híres versenypályán
credit: Tim Nwachukwu/Getty Images/NASCAR

Jöhet a Pocono 420? Marihuánát termeszthetnek a híres versenypályán


A jelenlegi gazdasági helyzetben a versenypályák tulajdonosai is igyekeznek a lehető legjobban kihasználni a területben rejlő lehetőségeket. Még akkor is, ha a potenciális projekteknek az égvilágon semmi közük a sporthoz.

Nem kivétel ezalól a Pocono Raceway sem.

A Trükkös Háromszög becenévre hallgató 2.5 mérföldes ovál óriási telken helyezkedik el, a létesítmény működtetését és fenntartását pedig már szinte lehetetlen pusztán a futamok rendezéséből fedezni.

A Pocono Racewayt tulajdonló Speedway Motorsports operatív igazgatója, Mike Burch rendületlenül keresi a megoldást.

„Az egyik nagy kihívás az, hogy folyamatos figyelni kell a lehetőségeket, haladva a korral” – idézi a szakembert a Sports Business Journal.

„Könnyű ugyanazt a dolgot csinálni újra és újra anélkül, hogy figyelembe vennénk a változó körülményeket. 1200, vagy 1500 hektárnyi földterületeken lévő létesítmények esetében az a nagy kérdés, hogy miként lehet a legjobban hasznosítani őket, különösen ha forgalmas helyen vannak és amúgy sem használjuk napi rendszerességgel.”

A gazdasági szaklap értesülései szerint Pocono esetében komolyan fontolgatják, hogy legális felhasználásra szánt marihuánát is termesztenének.

Az ehhez hasonló projektek nem állnak távol tőlük, lévén a pálya vezérigazgatója, Nick Igdalsky maga is érintett a kannabisz-bizniszben, a NASCAR Cup 2021-es poconói futamának főtámogatója pedig a kederalapú CBD-olajokra specializálódott Pocono Organics volt.

A NASCAR-ban már egy ideje engedélyezett a CBD-vel kapcsolatos szponzoráció, de csak addig, amíg az megfelel a szövetségi előírásoknak és a THC tartalma 0.3% alatt marad.

Hosszú ideig a kannabidiol tiltólistán volt a szervezeten belül, mivel attól tartottak, hogy a reklámozása negatív fényben tüntetheti fel őket.

Ennek megváltozásában nagy szerepet játszott Matt Tifft, aki aktívan lobbizott a CBD mellett.

Az egykori versenyző és a Live Fast Motorsports jelenlegi társtulajdonosa évekkel ezelőtt küzdött agydaganattal, később pedig szintén neurológiai eredetű rohamoktól szenvedett.

A most 26 esztendős Tifft szentül hiszi, hogy tünetmentességében ennek az olajnak a használata játszik kiemelt szerepet.

Más létesítményeket tekintve terítéken van az Indianapolis Motor Speedway körül kialakítandó, szórakoztató központ ötlete, míg az austini COTA-n vidámparkot és szállodát is felhúzhatnak.