Halálosan megfenyegették Callum Ilottot saját csapattársának rajongói

Halálos fenyegetésekkel bombázzák Callum Ilottot saját csapattársának rajongói
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiKözismert tény, hogy az argentín emberek rendkívül szenvedélyekesek. Különösen igaz ez a sportvilágra, ahol képesek a végletekig elmenni honfitársaik érdekébén.

Van azonban egy határ, amit az IndyCar Long Beach-i futama után mégis tömegesen átléptek.

A mezőny a 20. kör után kezdte megejteni első kiállási hullámát, az elszúrt kvalifikációja miatt csak a huszonhatodikként rajtolt Agustín Canapino viszont már jóval korábban látogatást tett a Juncos Hollinger Racing 78-as gárdájánál. Elétrő stratégiája révén a 23. körben már az élen találta magát, miközben csapattársa, Callum Ilott lázasan dolgozott azon, hogy ne kerüljön körhátrányba.

A restart után a britet nagyon rosszkor engedték vissza a pályára közvetlenül Canapino elé, miközben fogalma sem volt arról, hogy argentín kollégája van – IndyCar-karrierje során először – az első helyen.

Ilott próbálta védeni a saját pozícióját, de végül beindított egy láncreakciót, aminek során a Meyer Shank Racing-es Helio Castroneves el is találta Canapino autóját, majd a fallal való újabb kontaktja végül a bal-első felfüggesztés sérülését eredményezte.

Ennek következtében az argentín csak a 25.-ként zárt.

Honfitársai pedig berágtak és kritikák össztüzét zúdították Ilottra, akit egyszemélyes felelőssé tettek meg kedvencük problémái miatt.

Sokan konkrétan halálos baleset kívántak neki, egyesek pedig odáig mentek, hogy életveszélyesen megfenyegették.

Ilott nem is tudta figyelmen kívül hagyni a dolgot:

„Őszintén lenyűgözött, hogy mennyi halálos fenyegetést és gyalázkodást kaptam. Határozottan új rekord! Nagyra értékelem az erőfeszítést, hogy segítettek nekem megtanulni ezeket az új spanyol szavakat. Most megyek a tengerpartra.”

Majd a végére spanyolul odaírta, hogy „Viszlát később.”

Később így folytatta:

„Másrészről, ez egy fontos emlékeztető minden régi és új rajongó, ember számára. A tisztelet kétirányú. Rajtam vastag bőr van és hozzászoktam már ehhez az esetenkénti viselkedéshez. Egyszer viszont a dolog már túl messzire fog menni és lesz olyan, aki nem tudja annyira jól kezelni, mint mások. Ez minden szinten elfogadhatatlan és azoknak, akik erre buzdítanak el kellene gondolkodniuk a tetteik következményein. Én szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott engem. Sokat jelent.”

Az esetre reagálva Canapino közzétett egy videót, amelyben leszögezte, hogy sima versenyincidens miatt kellett feladnia a futamot. Emellett pedig felhívta a figyelmet arra, hogy Ilott semmi rosszat nem tett szándékosan és továbbra is jó csapatot alkotnak.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>IndyCar: Grosjean-Ericsson dobogó és egy vadiúj győztes Long Beachen

>>>>>O’Ward nincs a saját maga által elvárt szinten, Dixontól viszont nem kér bocsánatot