IndyCar: O’Ward és a McLaren nyitott az élen Long Beachen

IndyCar: O’Ward és a McLaren nyitott az élen Long Beachen
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz összetett pontversenyt vezető Pato O’Ward elsőségével zárult az Acura Grand Prix of Long Beach első edzése.

A McLaren mexikói pilótája 01:06.6999-es köre révén landolt a tabella élén, 0.265 másodpercet adva a másodikként zárt Scott Dixonnak (Chip Ganassi Racing).

Harmadikként Colton Herta fejezte be a gyakorlást az Andretti Autosport 26-os Dallara-Hondájával, de top 5-tel indította el a hétvégét egy-egy további ganassis és andrettis Marcus Ericsson, valamint Romain Grosjean személyében.

A legjobb újoncot szintén a CGR prezentálta a tizenkilencedikként végzett Marcus Armstrong révén.

Az egyórás edzést számos kicsúszás, megforgás színesítette, köztük a kétszeres bajnok Josef Newgardennel.

A Team Penske sztárjának sikerült közelebbi ismeretséget kötnie a fallal, de egy rövid javítás és néhány ragasztószalag alkalmazása után gond nélkül vissza tudott térni a pályára végül a tizennegyedik pozíciót hozva a 2-es számot viselő Dallara-Chevyjével.

Az egyetlen piros zászlót Helio Castroneves (Meyer Shank Racing) és Agustín Canapino (Juncos Hollinger Racing) leállása okozta egyidőben, de egymástól teljesen függetlenül.

A második gyakorlást magyar idő szerint 17:45-kor rendezik, majd 21:05-től kezdődik a kvalifikáció.KAPCSOLÓDÓ: A McLaren lélegzetelállító, történelmi festésekkel támad májusban [GALÉRIA]