Minden idők legjobb NASCAR-pilótái közé választották Kyle Larsont

Kyle Larson bekerült minden idők legjobb NASCAR-versenyzői közé
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARAhogyan arról az USAracing februárban beszámolt, fennállása 75. évfordulója alkalmából a NASCAR hivatalosan kihirdeti a valaha volt legjobb hetvenöt versenyzőjét.

A rangsor nélküli lista nem újdonság, mivel a szervezet 50. születésnapjára, 1998-ban már készítettek egy ilyet stílszerűen ötven klasszissal.

Azóta viszont eltelt egy negyedszázad, így a névsort újabb huszonöt taggal bővítik.

Az ő kilétüket szavazással döntötték el, amire korábbi pilóták, csapattulajdonosok, tisztviselők és a média válogatott, veterán tagjai voltak jogosultak.

A végeredmény már meg is született, a legtöbb voksot kapott versenyzőket pedig napi rendszerességgel, egyenként mutatják be.

A modern éra top 25-jének már biztosan tagja lett a tizennyolcszoros Cup-futamgyőztes Kasey Kahne, a királykategória háromszoros bajnoka, Tony Stewart és a kétszeres Xfinity (akkor még Busch) Series bajnok Randy LaJoie is.

A megtisztelő felsorolás legújabb tagja pedig nem más, mint a Cup 2021-es idényének legjobbja, Kyle Larson.

A Hendrick Motorsports versenyzője eddig húsz győzelemmel büszkélkedhet a legmagasabban jegyzett szériában – ebből tizennégyet aratott az HMS-szel. A csapat színeiben eltöltött legelső, két évvel ezelőtti idényében tíz futamot nyert, továbbá behúzta az egymillió dolláros fődíjú All-Star Race-t, ő lett az alapszakasz bajnoka, végül pedig a szezon végi trófea is nála landolt.

Emellett megkapta a rangos ESPYS legjobb autóversenyzőnek járó díját is olyan sztárokat legyőzve, mint Alex Palou és Max Verstappen.

A teljes, 75 fős listát májusban ismertetik.