Világbajnok F1-es autóval versenyez a hétvégén Zak Brown Long Beachen

Világbajnok Forma-1-es autóval versenyez a hétvégén Zak Brown Long Beachen
credit: United AutosportAz előttünk álló hétvégén kerül megrendezésre az IndyCar idei szezonjának harmadik fordulója.

Az utcai pályák Indianapolis 500-ának is nevezett Acura Grand Prix of Long Beach programsorozatát számos rendezvény, betétkategória színesíti köztük a Historic Motor Sports Association meghívásos futamával.

Az HMSA tájékoztatása szerint összesen húsz vintázs Forma-1-es gép fog pályára hajtani, köztük azzal a Williams FW07-tel, amivel 1980-ban Alan Jones világbajnoki címet szerzett.

Az ikonikus autó volánja mögé pedig maga a jelenlegi tulajdonos, a McLaren-vezér Zak Brown fog bepatanni.

„Az 1980-as Williams FW07-et mindig nagyon mókás vezetni” – idézi az üzletembert a United Autosportnak közleménye.

„Elképesztő lesz vele a Long Beach GP-n versenyezni, amely eseményen felnőttem. A United Autosport csapatával egy nagyon erős hétvégére készülünk Kaliforniában. Alig várom, hogy újra versenyautóba üljek. Gyerünk!”

Brown persze nem csak szórakozni megy a pályára, hiszen az IndyCar mezőnyében a McLaren három autóval is képviselteti magát Pato O’Warddal, Felix Rosenqvisttel és Alexander Rossival a kormánykerekek mögött.

Tiszteletét teszi még a pályán többek közt a Brownhoz hasonlóan szintén kaliforniai születésű sportautó-sztár Patrick Long is, aki a Keke Rosberg 1983-as, monacói győzelmét hozott Williams FW08C–be pattanhat be.

Ez egyébként a mezőny legújabb autójának is számít.

A húsz nevezőből tizennyolc Cosworth DFV motoros, a rajongók nagy örömére azonban két V12-es is érkezik az 1977-es BRM P207 és az 1982-es Alfa Romeo 182 képében.