Újabb letartóztatás miatti eltiltás a NASCAR-ban – Ezúttal az ítélethozatal után három hónappal

Újabb letartóztatás miatti eltiltás a NASCAR-ban – Ezúttal az ítélethozatal után három hónappal
credit: David Jensen/Getty Images/NASCARMég le sem nyugodtak a kedélyek Cody Ware hétfői letartóztatása óta, a NASCAR máris határozatlan időre felfüggesztett egy másik személyt is.

A szóban forgó „úriember” az AlphaPrime Racing egyik külsős szerelője, Michael Hayden.

A súlyos testi sértéssel vádolt Ware esetében a szervezet ezt a lépést rögtön aznap megejtette, hogy a versenyző csuklóján kattant a bilincs. Ebben minden bizonnyal komoly szerepet játszott a tény, hogy a közadatnak minősülő rabosítás ténye napvilágot látott a médiában.

Ezzel szemben viszont Haydenről – reflektorfényen kívüli személyről lévén szó – semmi sem szivárgott ki, így tavaly szeptemberi letartóztatása csak most, nyolc hónappal később kapott nyilvánosságot.

Időközben már a bírósági tárgyalása is lezajlott, aminek során bűnösnek vallotta magát a családon belüli erőszak vádjában. Januárban 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre, 1 év próbaidőre, elvonóra, valamint 40 óra közmunkára ítélték.

A szakember volt barátnőjét bántalmazta, aki a közösségi médiában be is számolt róla fotókkal dokumentálva a sérüléseit.

Később több másik hölgy is jelezte, hogy az évek során Hayden kezet emelt rájuk.

A férfit nem először tiltja el a NASCAR.

2018 májusában, Doveren összeverekedett a JD Motorsports tulajdonosával, Jerry Hataway-jel, aki ennek következtében állkapocstörést szenvedett.

Hayden fellebbezett a döntés ellen, mondván Hataway támadt rá, ő csak önvédelemből ütött vissza.

A Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület végül 1000 dolláros pénzbüntetésre módosította az eltiltást.

Hayden a The Pickle Gang Pit Crew LLC alkalmazottjaként dolgozott a NASCAR-ban, amely alvállalkozóként biztosít szerelőket a szériákban szereplő gárdák számára.


Hayden rendőrségi fotója