Brutális balesettel debütált Kyle Larson bajnoksága

Súlyosan megsérült egy versenyző Kyle Larson bajnokságának debütáló futamánMagyar idő szerint szerda hajnalban rendezték meg a High Limit Sprint Car Series debütáló versenyét a kansasi Lakeside Speedwayen.

A Kyle Larson és sógora, a négyszeres – egyben regnáló – World of Outlaws bajnok Brad Sweet által megalapított széria szezonnyitójára összesen ötvenhatan neveztek, köztük a sprint carok világának legnagyobb sztárjaival.

A mezőnyben ott volt többek között Carson Macedo, Sheldon Haudenschild, Rico Abreu, Tyler Courtney, a WoO tízszeres trónbirtoklója, Donny Schatz, továbbá a NASCAR Cupban vitézkedő Alex Bowman, valamint természtesen Larson és Sweet is.

A várva várt forduló azonban rögtön a kvalifikáción csúnya fordulatot vett.

Az előzetes hírek szerint műszaki hiba következtében Jake Neuman elvesztette uralmát autója felett és frontálisan a 3-as kanyar falának ütközött, majd a levegőbe emelkedett. A baleset miatt közel félórás piros zászlós periódus lépett életbe, miközben a helyszínre érkező mentőcsapat tagjai igyekeztek kiszabítani a roncsból a szerencsétlenül járt versenyzőt.

A jelenetet látva mindenki rögtön a legrosszabbra gondolt, különösen annak fényében, hogy a sportág alig négy nappal korábban vesztette el a nagy tehetségként számon tartott, mindössze 26 éves Justin Owent.

Szerencsére hamarosan bejelentették, hogy Neuman eszméleténél van, kommunikál és tudja mozgatni a végtagjait.

A fiatal pilótát azonnal kórházba szállították és jelenleg is az intenzív osztályon kezelik, de az állapota stabil.

Az incidens után a programot folytatták.

A főfutam végül Giovanni Scelzi győzelmét hozta, 0.419 másodpercet adva a huszonkettedik helyről rajtolt Macedónak.

Harmadikként Courtney futott be, de top 5-tel zárt még Gravel és Larson is.

Sweet a tizenkettedikként zárt, míg Bowman a tizenhatodik pozíciót tudhatta magáénak.