Wallace: Nem számít a versenyzők véleménye, mert a NASCAR csak szórakoztatóipar

Wallace: Nem számít a versenyzők véleménye, mert a NASCAR csak szórakoztatóipar
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaMúlt vasárnap zajlott le a NASCAR éves dirtfutama a Bristol Motor Speedwayen.

A verseny jövője egyelőre a levegőben lóg, ha azonban a pilóták egy részén múlna, akkor soha többé nem látna vörösagyagot a pálya felülete.

Brad Keselowski rögtön a leintés után közölte, alig várja a betonborításra való őszi visszatérést, Kyle Larson újfent kijelentette, hogy a Cup nem való dirtre, a frissen debütált late model szupersztár Jonathan Davenport pedig nemes egyszerűséggel show-műsornak nevezte a versenyt.

Utóbbi álláspontját osztja Bubba Wallace is.

„Készen állok arra, hogy visszatérjek” – nyilatkozta a 23XI Racing versenyzője a Frontstretchnek.

„Mókás, izgalmas. Az első pár körben úgy voltam vele, hogy oké, rendben van, de utána már nem is tudtam, mit gondoljak. Múlt héten [a NASCAR] megmondta nekünk, hogy ez szórakoztatóipar. Szóval az aggodalmaink bizonyos pályákat illetően nem számítanak, mivel ez az egész csak a szórakoztatásról szól. Úgyhogy [a dirt] maradni fog.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e helye ennek a borításnak a Cupban, Wallace így válaszolt:

„Nem hiszem. Ne értsenek félre, nagyon jól érzem magam dirtön és tisztelem azokat a srácokat, akik folyamatosan ilyeneken versenyezenek. A mi sportunknak és a Cup-autóknak viszont nem igazán megfelelő. Az én szememben ez csak egy reklámfogás.

Egyáltalán nem utálom a dirtöt, sőt! Imádom nézni az ilyen futamokat, azok a pilóták egyszerűen állatok! Én viszont korábban eldönöttem, most pedig már a feleségem is megtiltotta, hogy valaha beüljek egy sprint carba, mert annyira őrültek!”