‘Superman’ szerint a NASCAR nem versenyt rendez dirtön, hanem show-műsort

‘Superman’ szerint a NASCAR nem versenyt rendez dirtön, hanem showműsort
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCARVasárnap, a Bristol Motor Speedway dirtjén ejthette meg debütálását a NASCAR Cupban Jonathan Davenport.

A late modelek világának jelenlegi legnagyobb sztárja a Kaulig Racing színeiben hajthatott pályára, futama azonban egy baleset miatt korán véget ért.

A nemes egyszerűséggel csak ‘Superman’ becenévre hallgató versenyző nem csak most először vezetett stock-cart, de egyben ez volt a legnehezebb autó is, aminek valaha a volánja mögé pattant.

A balesetig egészen jól ment” – nyilatkozta a leintés után Davenport.

„A fő célom az volt, hogy teljesítsem mind a 250 kört. Ez nem jött össze, de attól még nagyon élveztem. Határozottan újra belevágnék akár más pályákon is.”

A 39 éves pilóta 13-as Chevyje azt követően vált használhatatlanná, hogy járulékos veszteségként belekeveredett a Kyle Larson és Ryan Preece között kirobbant balhéba.

A korábbi incidensük miatt bosszúszomjas SHR-es ekkor rakta falba a 2021-es bajnokot, akinek visszacsúszó autóját már nem tudta elkerülni.

Ironikus módon a Davenporthoz hasonlóan dirt-menőnek számító Larson pont a futam előtt jelentette ki, hogy a NASCAR Cup egyszerűen nem való erre a pályatípusra.

Superman pedig a nap végén szintén ezt a véleményt vallotta:

„Menő és különbözik attól, ami a NASCAR-ban manapság megszokott. Ugyanakkor ez nem valódi dirt-versenyzés, hanem valami teljesen más. Én inkább show-műsornak, mintsem versenynek minősíteném. Ezeket az autókat nem dirtre építették.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Wallace: Nem számít a versenyzők véleménye, mert a NASCAR csak szórakoztatóipar