NASCAR: Versenyzőjük letartóztatása nincs hatással a királykategóriás csapat programjára

NASCAR: Versenyzőjük letartóztatása nincs hatással a királykategóriás csapat programjára
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCARMagyar idő szerint hétfőn délután derült ki, hogy miért is hagyta ki valójában a NASCAR Cup bristoli versenyét Cody Ware.

A múlt vasárnapi, Food City Dirt Race előtt a pilóta édesapja tulajdonában lévő Rick Ware Racing még csak annyit közölt, hogy a 27 éves észak-karolinai személyes okok miatt maradt távol a futamtól.

A hatóságok közleménye alapján viszont hivatalossá vált, hogy Ware még április 3-bántalmazott egy meg nem nevezett nőt.

Egy héttel később, április 10-én súlyos testi sértés vádjával letartóztatták, néhány órával később viszont 3000 dollár óvadék fejében szabadon távozhatott.

A hírre reagálva a NASCAR határozatlan időre felfüggesztette.

A történtek kapcsán az RWR az alábbi sajtóközleményt adta ki:

„Tisztában vagyunk a Cody Ware-rel kapcsolatos esettel és a NASCAR általi, határozatlan időre szóló felfüggesztésével. Megértjük a szervezet álláspontját és elfogadjuk a döntésüket. Az ügyet továbbra is vizsgálják, Cody pedig teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal az eljárás során. Az RWR elkötelezett annak irányába, hogy folytassa többautós programját a NASCAR Cup Seriesben. Jelenleg véglegesítjük az 51-es autóval kapcsolatos terveket a Martinsville Speedwayre, valamint az azt követő időszakra. Erről az elkövetkező napokban teszünk bejelentést.”

A csapat 15-ös Fordját az előzetes programnak megfelelően JJ Yeley vezeti.

Ware 51-esét Bristolon a háromszoros Trucks-bajnok Matt Crafton kapta meg.

Az üggyel kapcsolatos további részletekről – beleértve a család másik tagjának törvénnyel való összetűzését és Cody egyéb komoly problémáit – itt lehet bővebben olvasni:

>>>>> Súlyos testi sértés vádjával letartóztatták Cody Ware-t