Tragédia: Halálos balesetet szenvedett a 26 éves autóversenyző tehetség

Tragédia: Halálos balesetet szenvedett a 26 éves autóversenyző tehetség
credit: USACMagyar idő szerint vasárnap éjjel, az Indiana állambeli Lawrenceburg Speedwayen az autósport ismét megmutatta a legsötétebb oldalát.

A USAC felügyelete alá tartozó AMSOIL Sprint Car National Championship kvalifikációján a helyi hősnek számító Justin Owen eltalálta a pálya külső falát, majd onnan gellert kapva a levegőbe emelkedett, közben több szaltót leírva.

A létesítmény regnáló bajnokának számító, 26 éves pilótát azonnal a közeli kórházba szállították, életét azonban az orvosok minden erőfeszítése ellenére sem lehetett megmenteni.

A tragédiát követően a USAC a versenyhétvége teljes hátralévő részét törölte.

Owen több, mint egy évtizede rótta a köröket az amerikai aszfaltozott és dirtpályákon egyaránt győzelmeket szerezve többek között a Buckeye Outlaw Sprint Series mezőnyében is.

A fiatal tehetséget a motorsport teljes közössége mellett szülei, barátai és menyasszonya gyászolja.

Az eset megrázta a NASCAR Cup-sztár Chase Briscoe-t is, aki a baleset idején a nemzeti harmadosztályt képező Truck Series bristoli dirtfutamán mértette meg magát, végül sérült kézzel befutva a hetedik helyen.

„A verseny után szereztem tudomást Justin Owen haláláról” – írta a Stewart-Haas Racing pilótája a közösségi médiában.

„Sokat versenyeztem ellene sprint carokkal. Gondolataim és imáim vele és a családjával vannak.”

A Tony Stewart Racing szintén kiadott egy közleményt:

„Soha nem könnyű emlékeznünk arra, milyen gyorsan megtörténnek a dolgok ebben a sportban és hogy a holnapi nap soha nincs garantálva. Imádkozunk Justinért, a családjáért és rajongóiért. Őszinte részvétünk az őket ért veszteségért.”

A World of Outlaws így reagált:

„Mély szomorúsággal értesültünk Justin Owen haláláról. Részvétünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak.”