Larson: A NASCAR-nak nem kellene dirtön versenyeznie

Larson: A NASCAR-nak nem kellene dirtön versenyeznie
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR MediaEgyelőre nem döntött a NASCAR és a létesítményt tulajdonló Speedway Motorsports arról, hogy 2024-ben is marad-e dirtpályás a Bristol Motor Speedway tavaszi fordulója.

A versenyt először 2021-ben rendezték meg és azóta is afféle gyűlölöm-szeretem viszonyt ápol a rajongókkal és pilótákkal egyaránt.

A Cup mezőnyének legtapasztaltabb, legeredményesebb dirtpilótájának Kyle Larson számít, aki sprint carral, midget carral és late modellel már az égvilágon mindent megnyert ilyen borításon.

Azt viszont már az elmúlt két évben is többször leszögezte, hogy a NASCAR képtelen igazán jó futamot rendezni dirtön, mivel az autókat egyszerűen nem erre a felületre tervezték.

Véleménye mellett pedig továbbra is kitart.

„Nem, szerintem mindannyian nagyon élvezzük itt [Bristolon] a betonborítást” – mondta a 2021-es bajnok, amikor a Frontstretch riportere arról faggatta, hogy jövőre is a naptárban akarja-e látni ezt a rendhagyó futamot.

„Úgy tűnik, hogy a hagyományos versenyeken még a nézőszám is nagyobb. Minden a NASCAR-on és a promótereken múlik, de én inkább azt szeretném, ha visszatérnénk az évi két betonos futamra.”

Ennek kapcsán felmerült a kérdés, hogy melyik valódi – tehát Bristollal ellentétben nem csak ideiglenesen átalakított – dirtpályát látná szívesebben a menetrendben.

„Egyiket sem” – jelentette ki Larson.

„Nincs szükségünk arra, hogy dirtön versenyezzünk.”