Indy 500: Ismét kiesés lehet a kvalifikácó – Érkezik a 34. nevező?

Indy 500: Ismét kiesés lehet a kvalifikácó – Érkezik a 34. nevező?
credit: Penske Entertainment/Paul HurleyJelenleg harminchárom autó/versenyző kombinációt számlál a 107. Indianapolis 500 nevezési listája.

A legfrissebb információk szerint viszont egyre nagyobb az esély arra, hogy újabb tag csatlakozzon hozzájuk. Ez pedig nem mást jelentene, minthogy 2021 után ismét komoly tétje lehet a kvalifikációnak, lévén a rajtrácson tradicionálisan csak harminchárom gépnek van hely.

A RACER információi szerint az Indy NXT-ben szereplő Abel Motorsports közel áll ahhoz, hogy a Chevyvel közösen tető alá hozzon egy programot a volán mögött RC Enersonnal.

A hírt egyelőre egyik fél sem kívánta kommentálni.

A most 26 éves Enerson 2016-ban debütált az IndyCarban összesen három futamot teljesítve még a Dale Coyne Racing színeiben. Eddigi legjobb eredményét szintén ebben az idényben hozta a Watkins Glenen elért kilencedik helyével.

Három évvel később, immár a Carlinnal hajtott pályára Mid-Ohión, utána pedig 2021-ben tért vissza a Top Gun Racinggel.

Az Indy 500-ra végül nem tudta kvalifikálni magát, az IMS roadján augusztusban rendezett fordulón viszont már a mezőny tagja volt. Versenye azonban nem tartott sokáig, miután műszaki hiba miatt már a 12. körben kiállni kényszerült.