Katherine Legge: „Ez félelmetes… Nem, csak viccelek!”

Katherine Legge: “Ez félelmetes… Nem, csak viccelek!”
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiTíz év után először ülhetett IndyCar-autó volánja mögé Katherine Legge.

Az Indianapolis 500-ra készülő brit versenyzőnő a Texas Motor Speedwayen tesztelhette először a Rahal Letterman Lanigan Racing 44-es Dallara-Hondáját, amellyel májusban megkísérelheti kvalifikálni magát a legendás viadalra.

A nap folymamán kb. 150, problémamentes kört tett meg a másfél mérföldes oválon.

„Okosan próbálom megközelíteni az egészet és lerázni az ‘újonc-érzést'” – mondta Legge arra utalva, hogy legutóbb a 2013-as Indy 500-on volt tagja az IndyCar mezőnyének.

„Nem is emlékeztem arra, hogy ez ilyen gyors és félelmetes! Nem, csak viccelek. Elképesztő érzés! Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem és izgatottan várom az Indy 500-at. Olyan, mintha máris hazatértem volna.”

A 42 éves pilóta versenymérnöke az a Mike Armbrester lesz, aki 2020-ban kulcsszerepet játszott Takuma Sato győzelmében is.

A szakember elmondta, hogy az elmúlt hét folyamán már eltöltöttek egy napot a szimulátorban annak érdekében, hogy megismerjék egymást, továbbá Legge is ízelítőt kapjon az autóból, ami már számos fronton – a kormánykeréktől a motorvezérlő rendszerig – különbözik az egy évtizeddel előttitől.

„Katherine nagyon gyorsan felvette a tempót a szimulátorban, ami másnap a pályán sem tartott sokáig számára. Olyan ez, mint a biciklizés, rögtön visszatért. Öt garnitúra abronccsal érkeztünk és úgy számoltunk, hogy az első kettőt a visszaszokására használjuk. Mire viszont a második szetthez értünk, már teljesen készen állt.”

Legközelebb Legge az április 20-21-én, az Indianapolis Motor Speedwayen esedékes kollektív teszten pattanhat be az autóba.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán. A procedurális dolgokról szólt főként, hogy megszokjam a kormányt, hol vannak a gombok, alkalmazkodjak az összes eszközhöz, a pitlane-hez és hasonlók. Nagyszerű nap volt, rengeteget tanultunk és sikerült mindent megcsinálni, amit elterveztünk. Folyamatosan gyorsultam fel. Okosan akartam visszatérni és felvenni a sebességet, ami eléggé gyorsan is sikerült. Nagyon komfortos érzés volt. A csapat fantasztikus munkát végzett, boldog vagyok.”