Larson régi videókat nézett, hogy emlékeztesse magát arra, „egykor jó versenyző volt”

NASCAR: Larson régi videókat nézett, hogy emlékeztesse magát arra, “egykor jó versenyző volt”
credit: Logan Riely/Getty Images/NASCAR MediaA 2021-es szezon tündérmesébe illően alakult Kyle Larson számára.

A hírhedt, rasszista felhangú botránya, majd eltiltása után ekkor tért vissza újra a NASCAR Cup mezőnyébe. A Hendrick Motorsportstól kapott lehetőséget végül 26 top 10-es, ebből 20 top 5-ös eredménnyel, beleértve 10 győzelemmel hálálta meg. Ő lett az alapszakasz legjobbja, majd az idény végén a bajnoki trófeát is a magasba emelhette.

A NASCAR mellett verhetetlen volt a dirt-pályákon is, legyen szó midgetről, sprint carról és late modelről.

A következő idény viszont már korántsem hozta ezt a szintet. A Cupban „csak” háromszor látogatott el a victory lane-re, összetettben pedig be kellett érnie a hetedik hellyel. Balszerencsék mellett tőle szokatlan módon sok hibát vétett nem csak a stock-carban, de a dirtös futamain is.

Larson múlt vasárnap, Richmondon szerezte meg idei első győzelmét a NASCAR-ban, aminek dátuma egybeesett Ricky Hendrick születésnapjával.

Az HMS alapító-tulajdonosának, Rick Hendricknek fia 2004 októberében, repülőgépszerencsétlenség következtében vesztette életét a Martinsville Speedwayhez közel. A balesetben rajta kívül még elhunyt Hendrick testvére, két unokahúga, néhány közeli barátja és üzlet partnere is.

Ricky maga is versenyzett, 2002-ben, a Busch Seriesben (a mai Xfinity) pedig ugyanúgy az 5-ös számot viselte az autója, mint most Larsoné. A 30 éves kaliforniai Chevyjének jelenlegi ruhája szintén az ő emléke előtt tiszteleg.

A richmondi diadal utáni sajtótájékoztatón fel is tették a kérdést Larsonnak, hogy milyen érzés volt pont Ricky születésnapján nyernie az ő régi számával és fóliázásával.

„Nagyon különleges számomra, hogy az 5-ös számú autóval versenyezhetek és ezzel a dizájnnal. A héten megnéztem néhány régi videót YouTube-on a 2021-es szezonomból, hogy emlékeztessem magamat arra, régen jó versenyző voltam. Csak ezután jöttem rá, hogy az első győzelmem a Hendrick Motorsports-cal Vegasban egyben a legelső futamom is volt ezekkel a színekkel. Később, Kansasben pedig pont a [Ricky életét is követelt] légibaleset tizenhetedik évfordulóján nyertem, most pedig győztem a születésnapján… Őrületes, hogy miként alakulhatnak a dolgok talán valamiféle felsőbb hatalom közreműködése révén…. Szóval igen, rendkívül különleges érzés számomra. Sőt, volt pár másik szülinap is a csapatomnál ma. Az autóm emeléséért felelős srác, valamint a spotterem egyaránt ma lettek 30 évesek. Alig várom, hogy velük ünnepelhessek.”

Nem lehetett elmenni szó nélkül az ominózus YouTube-megjegyzése mellett.

„Nem is tudom….” – bizonytalanodott el, amikor a riporterek arról érdeklődtek, hogy mi volt a célja a két évvel ezelőtti videók nézegetésével.

„Csak megpróbáltam… Tényleg nem tudom…. Volt pár éjszaka, amikor unatkoztam. Az egy nagyszerű szezon volt. Meghallgattam a versenyek utáni interjúimat is, hogy rájöjjek, milyen volt a mentalitásom akkor, amikor olyan sokat nyertem összehasonlítva a mostanival.

A Next Gen autóval kapcsolatos dolgokat a fent és a lent jellemzi… 2021 nyilván nagyon erős volt, egyszerűen csak a csúcson voltunk az egész idényben. Az elvárások nagyok voltak, de a végrehajtás is az lett. Az eredmények pedig egyszerűen elképesztőek.

Amióta viszont a Next Genre váltottunk már nehéz növelni a önbizalmamat. Szóval, csak meg akartam nézni a régi felvételeket, hogy miként járt az eszem akkor, mekkora volt az önbizalmam és ilyesmi. Nem hiszem, hogy ez a mai verseny szempontjából sokat jelentett volna, egyszerűen csak egy picit újra akartam indítani a gondolkodásmódomat.”KAPCSOLÓDÓ: Tragikus születésnapon győzött Larson, a beugró Berry másodikként zárt Richmondon