NASCAR: Elmaradt a Cup időmérője, Bowman indul a pole-ból

NASCAR: Elmaradt a Cup időmérője, Bowman indul a pole-ból
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR MediaHa a NASCAR felvenné a versenynaptárába a Szahara sivatagot, akkor ott éveken belül már esőerdőre hajazó körülmények uralkodnának.

Legalábbis azon tendencia alapján, hogy amerre csak a stock-carosok megjelennek, ott szinte menetrendszerűen megérkezik az eső.

Pontosan ez a helyzet most is, a Richmond Racewayen.

Az időjárás ismételt szeszélye miatt ugyanis megint törölni kellett a Cup Series kvalifikációját, így a rajtrács az előre meghatározott teljesítményalapú formula alapján került meghatározásra.

A számítás szerint az előző futamon elért helyezés 50%-ot (25% a versenyző és 25% az autó esetében), az egyéni leggyorsabb kör 15%-ot, míg az autó összetettbeli pozíciója 35%-ot tesz ki.

Ennek értelmében a pole-t Alex Bowman tudhatja magáénak a Hendrick Motorsports 48-as Chevyjével, a Richard Childress Racingnek vezető Kyle Buschsal osztozva az első soron.

Mögöttük a William Byron (HMS) – Ross Chastain (Trackhouse Racing) duó várhatja a startot, míg a harmadik sorból Tyler Reddick (23XI Racing), valamint Austin Cindric (Team Penske) indul.

A Toyota Owners 400 vasárnap, magyar idő szernt 21:30-kor kezdődik.