IndyCar: Rosenqvist a pole-ban, mindhárom McLaren top 5-ös Texasban

IndyCar: Rosenqvist a pole-ban, mindhárom McLaren top 5-ös Texasban
credit: Penske Entertainment/Chris JonesBár nem a legtökéletesebb forgatókönyv valósult meg az Arrow McLaren számára, összességében viszont mégsem lehet okuk panaszra a Fort Worth-i kvalifikáció után.

A 2023-as IndyCar szezon első oválfutamának otthont adó Texas Motor Speedwayen rendezett időmérő legjobbja 220.264 mph-s átlaga révén Felix Rosenqvist lett, aki ezzel zsinórban másodszor indulhat az élről a másfél mérföldes vonalvezetésen.

Teljes eddigi karrierjét tekintve pedig a negyedik rajtelsőségét ünnepelhette a szériában.

A második pozíciót a Chip Ganassi Racing hatszoros bajnoka, Scott Dixon kaparintotta meg, időben kifejezve 0.0624 másodperces lemaradásban.

Harmadikként Alexander Rossi zárt a McLaren 7-es számú Dallara-Chevyjével, míg mellőle a Team Penske-t szolgáló Josef Newgarden startolhat.

A wokingiak ráadásul elmondhatták magukról, hogy a komplett triójuk top 5-ös eredményt hozott, lévén Pato O’Ward az ötödik rajtpozíciót autózta ki magának.

A mexikói a CGR oválpilótájával, Takuma Satóval osztozik a harmadik soron.

A legjobb újonc az AJ Foyt Racing-es Benjamin Pedersen lett a tizenharmadik helyen.

Külön kiemelendő az élete első oválos bevetésére készülő Agustín Canapino, miután a tizenkilencedik átlagot produkálta a Juncos Hollinger Racing 78-as gépével.

A PPG 375 névre hallgató futam vasárnap, magyar idő szerint 18:00-kor kezdődik.