NASCAR: Nem úszta meg büntetés nélkül austini bosszúját Daniel Suarez

NASCAR: Nem úszta meg büntetés nélkül austini bosszúját Daniel Suarez
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR MediaAhogyan arra számítani lehetett, a NASCAR nem hagyta szó nélkül Daniel Suarez múlt vasárnapi akcióját.

A Trackhouse Racing versenyzője az austini EchoPark GP leintése után, már a pit felé tartva egy koccanással kitessékelte az útból csapattársát, Ross Chastaint, hogy aztán háromszor is meglökje Alex Bowman 48-as Chevyjét.

Frusztrációja oka a második overtime-ra volt visszavezethető.

A restart utáni káosz közben Chastain megütötte Bowmant, aki ennek hatására a 31 éves mexikói gépének vágódott.

Az incidens miatt Suarez az élmezőnyből visszaesett és végül be kellett érnie a 27. hellyel.

Suarez ekkor szentül meg volt győződve arról, hogy a hendrickes volt a felelős a történtekért, ezért állt végül bosszút rajta.

A szabálykönyv értelmében viszont egy másik járműben a pitroadon történő, szándékos károkozás 25-50 pont levonásával, 50.000-100.000 dollár pénzbírsággal, de akár versenyről való eltiltással is díjazható.

Ennek egyik kiemelt oka az, hogy a szóban forgó területen már emberek tartózkodnak, így egy ilyen manőver életveszélyes következményekkel is járhat.

Suarez azonban mondhatni könnyedén megúszta, hiszen a NASCAR csak 50.000 dollárra büntette.

A bejelentés utáni tweetjében pedig poénra is vette a dolgot:Tavaly, a Cup texasi futama után hasonló eset miatt szankcionálták Ty Gibbst.

Az akkor még a 23XI Racingnek vezető ifjonc Ty Dillonnal konfrontálódott a pályán, majd nem sokkal később, a pitben direkt nekiment, mit sem törődve azzal, hogy a közvetlen közelben az RFK Racing szerelői, valamint a NASCAR tisztviselői is tartózkodnak.

Tettéért végül 75.000 dollárt kellett fizetnie, továbbá az autó mellől is levontak 25 pontot.

Az ő esetében azért róttak ki szigorúbb büntetést, mert már eleve priuszosnak számított az Xfinity Series martinsville-i fordulóján végrehajtott ámokfutása miatt, aminek során szándékosan nekiment Sam Mayer már parkoló autójának, utána pedig ököllel is rárontott.