„Menő lesz” – Megvan a NASCAR legújabb, nemzetközi sztárpilótája

“Nagyon menő lesz” – A Trackhouse már megtalálta Räikkönen utódját
credit: Trackhouse RacingTavaly startolt el a Trackhouse Racing nemzetközi sztárpilótákat megcélzó PROJECT91-e.

A program alá tartozó 91-es Chevy eddig két NASCAR Cup futamon vett részt Kimi Räikkönennel a volán mögött.

A finn versenyző augusztusban, Watkins Glenen egy önhibáján kívüli baleset miatt nem látta meg a kockás zászlót, múlt vasárnap, a COTA-n pedig a 29.-ként zárt.

A csapat társtulajdonosa, Justin Marks a minap bejelentette, hogy már sikerült nyélbe ütni újabb egy megállapodást, az érintett pilóta kilétét azonban nem fedte fel.

„A PROJECT91 idén többet fog versenyezni”– nyilatkozta a szakember a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Legközelebb már egy másik versenyző fog ülni az autóban. Sikerült szert tennünk egy nagyszerű szponzorra is, úgyhogy minden készen áll. Most épp azon dolgozunk, hogy miként tegyük meg az erre vonatkozó igazán klassz, izgalmas bejelentést, mert szerintem ez egy menő program lesz. Olyasvalakiről van szó, akinek nagyon, nagyon eltérő tapasztalata van a NASCAR-tól, ugyanakkor bizonyos szempontból tökéletesen alkalmas egy Cup-futamra. Ő még nem igazán versenyzett Amerikában, de szerintem megfelelő lesz arra, hogy részt vegyen azon a bizonyos futamon és felkavarja az állóvizet. Nagyon izgatott vagyok!”

A leírás alapján rögtön felmerül a háromszoros Supercars-bajnok Shane van Gisbergen neve, aki már tavaly szeptemberben elárulta, hogy érdeklődik a Cup iránt. Sőt, olyan hírek is felröppentek, hogy tárgyalásban is áll Marksékkal.

Az új-zélandi akkor potenciális debütálásaként a július másodikai, chicagói utcai futamot szemelte ki, ami fedésben sincs a Supercars menetrendjével.

Először fognak ellátogatni chicago utcáira” – nyilatkozta akkor a Speedcafénak.

Egy utcai futam pedig passzolna hozzám. Abból a szempontból is jó lenne, hogy ez egy mindenki számára új helyszín lesz, ami határozottan segítene nekem abban, hogy felvegyem a tempót, mivel a többieknek is ugyanúgy meg kell tanulniuk a pályát. Klassz volna, meglátjuk.”

Persze SVG csak egy kézenfekvő opció és akár az is előfordulhat, hogy a Trackhouse valami igazán váratlan bejelentést fog tenni.