IndyCar: Hatalmas mezőny és extra lóerők – Íme a texasi oválfutam nevezési listája!

IndyCar: Hatalmas mezőny és extra lóerők – Íme a texasi oválfutam nevezési listája!
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiKözel egy hónapot felölelő szünet után az NTT IndyCar Series végre elérkezett a 2023-as szezon második fordulójához.

A vasárnap rendezendő PPG 375-nek a Texas Motor Speedway másfél mérföldes oválja ad otthont, méghozzá egy tizenkét éve nem látott méretű mezőnnyel.

A nevezési listán ugyanis nem kevesebb, mint 28 autó/pilóta kombó szerepel, lévén a teljes szezonosok mellé csatlakozik a saját csapatának 33-as Dallara-Chevyjével kizárólag oválprogramot teljesítő Ed Carpenter is.

Ennek köszönhetően a mostani lesz a legnagyobb létszámú futam a Fort Worth-i vonalvezetésen 2011 óta, amikor 30-an iramodtak neki a távnak.

A mostani ratrácson három újonc szerepel Benjamin Pedersen, Sting Ray Robb és Agustín Canapino személyében. A Juncos Hollinger Racing utóbbi argentínje egyben élete első oválpályás bevetésére is készülhet.

Korábbi texasi győztesből hetet tartalmaz a mezőny Dixon (2008, 2015, 2018, 2020, 2021/1), Helio Castroneves (2006, 2009, 2013), Ed Carpenter (2014), Josef Newgarden (2019, 2022), Will Power (2011, 2017), Pato O’Ward (2021/2) képében.

A Chip Ganassi Racing 11-es Dallara-Hondájának volánját ezen a hétvégén Takuma Sato veszi át, míg csapattársa, a 9-essel harcba szálló Dixon karrierje zsinórban 307. IndyCar-futamára keríthet sort.

Külön ki kell emelni, hogy az új aero-opciók miatt az autók a tavalyi évhez képest extra 10 lóerővel gazdagodhatnak, amitől a széria szorosabb, ezáltal kiélezettebb csatákat remél. Dixon azonban leszögezte, hogy pack-versenyzéstől így sem kell tartani.

A TMS-en folytatódik továbbá a 2022-bem bevezetett PeopleReady kihívás, aminek értelmében egymillió dollárral gazdagodik az a pilóta, aki elsőként tud utcai, épített és oválpályán győzni.

Tavaly ezt a bravúrt Josef Newgardennek sikerült véghez vinnie, miután megnyerte a texasi futamot, majd Long Beachen és Road Americán is ő látta meg elősként a kockás zászlót.

A március elején rendezett szezonnyitót Marcus Ericsson nyerte St. Pete, így ő már a neve mellett tudhat egy utcai sikert.