Räikkönen a visszatéréséről: „Nem volt ez annyira rossz”

Räikkönen a NASCAR-visszatéréséről: “Nem volt ez annyira rossz”
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

Räikkönen a NASCAR-visszatéréséről: “Nem volt ez annyira rossz”


A huszonkilencedik pozícióban fejezte be karrierje második NASCAR Cup-futamát Kimi Räikkönen.

A finn versenyző a COTA-n rendezett EchoPark GP jelentős részében a középmezőnyben autózott. Tiizenkét körrel a vége előtt azonban hirtelenjében már az élmezőnyben találta magát, miután egyike volt azon öt pilótának, akik a sárga zászlós szakasz során nem hajtottak ki a pitbe.

Pozícióját viszont nem sokáig tudta megőrizni.

„Szerintem nem volt ez annyira rossz” – nyilatkozta a verseny után.

„Szerencsétlenül jöttünk ki a pályán történt incidensekből. A végére abroncsunk sem maradt. Egymást követték a restartok, azután pedig, hogy kiforgattak már a gumiknak is végképp annyi lett. Az új rajtoknál mindig rosszkor voltunk rossz helyen. Az első néhány kanyarban igyekeztem kimaradni a balhékból. Amikor pedig úgy tűnt, hogy minden rendben van, akkor három kanyarral később valaki megint rossz irányba fordult.”

A szériában vasárnap debütált Jenson Button a tizennyolcadikként ért célba, saját bevallása szerint azonban közel állt ahhoz, hogy feladja, annyire megviselte a cockpitben uralkodó hőség.

A meleget Räikkönen is megsínylette, ő azonban kollégájával ellentétben szerencsére nem került az ájulás határára.

„Hosszú futam volt, ráadásul a táv felében még a hűtőmellényem sem működött. Szóval, elég nagy lett a forróság. Mókás volt a pályán lenni, a restartoknál viszont már kissé kaotikussá váltak a dolgok.”

Csapata, a Trackhouse Racing társtulajdonosa, Justin Marks már korábban leszögezte, hogy a 91-es számú Chevyvel több különböző, nemzetközi sztárpilótát akarnak idén bevetni a Cupban. Elsőbbséget viszont Räikkönen élvez.

Az F1 2007-es világbajnoka szerint azonban egyelőre semmi sincs terítéken a folytatást illetően.

„Nem tudom. Senki sem tudja. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, de jelenleg fogalmam sincs.”