NASCAR: Lement a függöny Suarez előtt, komoly büntetést kaphat

NASCAR: Rajongói videó buktatta le Suarezt, óriási büntetést kaphatKomoly bajba kerülhet Daniel Suarez azért, amit dühében a NASCAR Cup austini futamának leintése után művelt.

A Trackhouse Racing versenyzője már a pit felé tartva szándékosan nekiment hátulról csapattársa, Ross Chastain, valamint a Hendrick Motorsports-os Alex Bowman Chevyjének.

Frusztráltsága az EchoPark GP végén történt incidensre volt visszavezethető.

Suarez a táv jelentős részében legjobb 10-ben haladt, a hajrában pedig a top 5-ös befutóra is komoly esélye volt. A futam második overtime-ban, a nagy helyezkedés során azonban Chastain meglökte Bowmant, aki aztán a mexikói pilóta 99-es gépének vágódott.

Az eset után a 31 éves versenyző jelentősen visszaesett és végül csak a 27.-ként zárt.

Ezzel szemben Bowman a 3., Chastain pedig a 4. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Az eset után Suarez azt hitte, hogy előbbi hendrickes a felelős, ezért tessékelte ki agresszíven az útból Chastaint és ütötte meg háromszoros is a 48-as Chevyt.

Ha sajátos véleménynyilvánítása miatt bűnösnek találják, akkor jelentős szankcióra számíthat.

A szabálykönyv ugyanis világosan kimondja, hogy másik járműben a pitroadon történő, szándékos károkozás esetén 25-50 pontos levonás, 50.000-100.000 dollár pénzbírság, de akár versenyről való eltiltás is kiszabható.

A szigorúság oka legfőképpen az, hogy azon a területen már a közvetlen közelben tartózkodnak csapattagok, tisztviselők és egyéb alkalmazottak. Ha egy ilyesfajta bosszú rosszul sül el és az adott jármű kiforog, akkor az súlyos személyi sérüléshez, vagy akár tragédiához is vezethet.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>„Teljes F1-es szezon egyetlen futamba sűrítve” – Button teljesítette saját elvárásait, Reddick nyert Austinban

>>>>>Button rosszullét miatt majdnem feladta debütáló NASCAR-futamát