NASCAR: Szó szerint felgyújtotta az autóját az austini győztes [VIDEÓ]

NASCAR: Szó szerint felgyújtotta az autóját az austini győztes [VIDEÓ]Idei második, teljes eddigi karrierjét tekintve pedig a kilencedik győzelmét aratta a Truck Seriesben Zane Smith, amely sikert egy igencsak forró ünnepléssel koronázott meg.

Szó szerint.

A 2022-es bajnok a leintés után látványos gumiégetésbe fogott, nem sokkal később pedig már a füst mellett lángnyelvek is felcsaptak.

A tűz egyre nagyobb méreteket öltött a Front Row Motorsports 38-as Fordja körül, mire végre valahára a sportbírók megérkeztek a poroltókkal.

„Azon kívül, hogy kigyulladt az autó a victory lane-en…. Ez első alkalom volt számomra!” – poénkodott Smith arra a kérdésre válaszolva, hogy mivel tudta volna még emlékezetesebbé tenni a versenyét.

„Valószínűleg ez volt a leghektikusabb ünneplés, amit valaha csináltam!”

A 23 éves pilóta a hetedikként kezdte meg a COTA-n rendezett viadalt, végül azonban tizenhat kört töltött az élen – beleértve a legfontosabb utolsót is – köszönhetően többek közt Kyle Busch elszúrt pitkiállásának.

Utóbbi, saját csapatával, a Kyle Busch Motorsports-cal nevezett Cup-szupersztárnak be kellet érnie a második hellyel, míg harmadikként Ty Majeski (ThorSport Racing) zárt.

A pole-ból rajtolt Ross Chastain az ötödik pozícióban ért célba.

A debütáló korábbi IndyCar-versenyző Ed Jones azonban egyetlen kört sem tudott megtenni a felfüggesztés meghibásodása miatt.

Nála is rosszabbul járt viszont Alex Bowman, aki eleve részt sem vehetett a futamon, miután a kvalifikáción defektet kapott. Ennek révén nem volt értékelhető ideje, így egyike lett a rajtrácsról lecsúszó három pilótának.