Mégsem adják ki idén az IndyCar új, hivatalos játékát

Mégsem adják ki idén az IndyCar új, hivatalos játékát
credit: iRacing

Mégsem adják ki idén az IndyCar új, hivatalos játékát


A korábbi tervekkel ellentétben idén nem fog bemutatásra kerülni az IndyCar hivatalos játéka.

A Motorsport Games által készített alkotás egy közel két évtizedet felölelő hiátusnak vetett volna véget, a legújabb hírek szerint azonban a rajongóknak még legalább 2024-ig várniuk kell rá.

A cég kapcsán az elmúlt hónapokban számos aggasztó információ látott napvilágot, a frissen közzétett beszámolók pedig csak még tovább kongatják a vészharangokat.

Az Insider Gaming információi szerint az MSG tavaly nem kevesebb, mint 35.9 millió dollár nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

Az IndyCart tulajdonló Penske Entertainment tavaly kötött kizárólagos szerződést az MSG-vel, aminek következtében 2023-ra már nem újították meg a gamerek körében rendkívül népszerű, virtuális Indy 500-at is jegyzett iRacinggel való licencmegállapodásukat.

Jelen állás szerint pedig a játékosok húzták a legrövidebbet: nincs már számukra iRacing és a közeljövőben MSG-s produktum sem.

A hírt a cég vezérigazgatója, Dimitrij Kozko közölte a fentebb említett, 2022 utolsó negyedévének eredménybeszámolójáról tartott konferenciahívása során.

A döntés kapcsán nem hozta fel indokként a pénzügyi nehézségeket.

„Az IndyCar-játékunk esetében továbbra is komoly erőfeszítéseket teszünk a fejlesztéseket illetően” – idézi az üzletember szavait az MSG-vel kapcsolatban álló gamer-magazin, a Traxion.

„Ugyanakkor nem hisszük, hogy megfelelő helyzetben leszünk ahhoz, hogy még idén kiadhassuk. Az IndyCar közösségének régóta nincs hivatalos játéka, mi pedig szeretnénk biztosra menni azt illetően, hogy a termékünk a versenytársakéval egyenrangú lesz és elegendő funkcióval bír ahhoz, hogy a széria rajongóit is izgalomba hozza.

Meg akarunk bizonyosodni arról, hogy a játék egyenesen felülmúlja az IndyCar-rajongók által támasztott elvásárokat.”

A Penske Entertainment sajtóközleményben reagált:

„A Motorsport Games arról számolt be, hogy haladnak a fejlesztéssel, de nem hisznek abban, hogy optimális helyzetben lesznek ahhoz, hogy már idén kiadjanak egy IndyCar-játékot. Kiértékeljük az információkat és továbbra is teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legjobb minőségű játékot hozzuk el az IndyCar közösségének.”