NASCAR: Chastain a pole-ban, Bowman nem tudta kvalifikálni magát a Trucks-futamra

NASCAR: Chastain a pole-ban, Bowman nem tudta kvalifikálni magát a Trucks-futamra
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR MediaRögtön az első csoportkörben hatalmas meglepetést hozott a NASCAR Truck Series austini kvalifikációja.

A Spire Motorsports 7-es számú, a HendrickCars.com által szponzorált Chevy Silveradóját vezető Alex Bowman az edzést még az ötödikként zárta, a sorsdöntő időmérő azonban katasztrofális fordulatot vett számára.

A hétszeres Cup-futamgyőztes már az első gyors körén defektet kapott, aminek következtében nem tudott visszatérni a pályára.

Ennek köszönhetően ő lett azon három nevező egyike, akik a szombati futamot csak nézőként követhetik Samuel LeComte (NEMCO Motorsports) és Mason Massey (Reaume Brothers Racing) társaságában.

A mezőny másik két főkategóriás beugrója azonban kisajátította a rajtrács első sorát.

A pole-t Ross Chastain kaparintotta meg a Niece Motorsports színeiben, míg mellőle Kyle Busch indulhat saját alakulata, a Kyle Busch Motorsports autójával.

Mögöttük a Ty Majeski (ThorSport Racing) – Nick Sanchez (Rev Racing) startolhat, míg a harmadik sort Christian Eckes (McAnally-Hilgemann Racing) és Carson Hocevar (Niece) teszi teljessé.

A verseny magyar idő szerint szombaton, 18:30-kor kapja meg a zöld zászlót.