Sínen vannak Dan Wheldon fiai – Andretti már egy óriási főszponzort is szerzett nekik

Sínen vannak Dan Wheldon fiai – Andretti már egy óriási főszponzort is szerzett nekik
credit: Andretti AutosportKét évvel ezelőtt, 2021 áprilisában jelentette be hivatalosan az Andretti Autosport, hogy utánpótlás-versenyzőkként leszerződtették Dan Wheldon gyermekeit.

A most 14 éves Sebastian és 12 esztendős Oliver már az édesapjuk által kitaposott utat követik és egyre nagyobb sikereket érnek el a versenypályákon. Tavaly márciusban pedig megszerezték első bajnoki címüket is, miután a SKUSA Winter Series gokartbajnokságban mindketten behúzták saját kategóriájukat.

„Dan a családunk része volt, nagy sikereket értünk el együtt” – nyilatkozta akkor Michael Andretti, aki 2003 és 2006 közt volt Wheldon főnöke, 2005-ben pedig az IRL IndyCar bajnoki címét és az azévi Indy 500-at is megnyerték együtt.

Ha pedig nem történik meg a Las Vegas-i tragédia, akkor Dan 2012-től újra az ő kötelékükben versenyzett volna.

„Sokat látok Danből Sebastianban és Oliverben. Senki sem képes pótolni Dant, de örülünk, amiért mentorálhatjuk a gyermekeit, ezátlal segítve pályafutásukat. Az első lépés a gokart, majd reményeink szerint következhet a Road to Indy és akár az IndyCar.”

A fiúk pályafutása most egy újabb hatalmas lendületet kap, miután Andrettiéknek hála a Gainbridge is beállt mögéjük szponzorként.

A pénzügyi vállalat évek óta támogatja a csapatot, beleértve az IndyCarban a 26-os, Colton Herta által vezetett Dallara-Hondát.

„2021-ben bejelentettük, hogy segíteni fogjuk Sebastiant és Olivert a motorsport szamárlétrájának megmászásában” – idézi a hivatalos közlemény Andrettit.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Gainbridge is támogatja a fejlődésüket. Mindketten folyamatosan lenyűgöznek bennünket a gokartversenyeiken, Sebastian pedig nemrég már sikeresen tesztelt egy F4-es autót is. A megfelelő úton járnak és kétségünk sincs afelől, hogy pozitívan fogják építeni Dan örökségét.”