NASCAR: Kimi, Button és 7 dupla műszak a COTA-n – Itt vannak a teljes nevezési listák!

NASCAR: Kimi, Button, hét duplázó és egy olyan futam, amire 6 éve nem volt példa – Itt vannak a hivatalos nevezési listák!
credit: Logan Riely/Getty Images/NASCAR MediaA mezőny tekintve az idei NASCAR-szezon talán legérdekesebb versenyére fog sor kerülni most vasárnap, a Circuit of The Americason.

A NASCAR Cup nevezési listája összesen harminckilenc főt számlál, közülük ketten pedig most fogják megejteni debütálásukat az amerikai stock-carban.

A Rick Ware Racing által indított, de a Stewart-Haas Racing által felkészített 15-ös Ford volánja mögött bemutatkozik Jenson Button, aki ezzel hivatalosan megkezdi – egyelőre – három futamból álló programját.

A Forma-1 2009-es világbajnoka mellett szintén most versenyzhet először NASCAR-géppel Jordan Taylor is. Az egyetemes autósport legnagyobb humorzsákjaként is számon tartott háromszoros IMSA-bajnok és egyszeres Le Mans-i kategóriagyőztes a sérült Chase Elliottot helyettesíti a Hendrick Motorsports 9-es Chevy Camarójában.

Kimi Räikkönen viszont már pályafutása második Cup-bevetésére készülhet a Trackhouse Racing jóvoltából, az IndyCarból ismert Conor Daly pedig harmadik alkalommal pattanhat be a Floyd Mayweather által tulajdonolt The Money Team Racing 50-es autójába.

Szintén csatlakozik a rajtrácshoz a hétszeres főkategóriás bajnok Jimmie Johnson a Legacy Motor Club 84-es Chevyjével.

Attól viszont egyiküknek sem kell tartani, hogy elvéreznek a kvalifikáción, lévén a mezőny létszáma nem éri el a maximális 40 autót.

A nemzeti másodosztályt, vagyis az Xfinityt tekintve ismét a mezőnyben üdvözölhetjük az Alpha Prime Racinggel Sage Karamot, a harmadvonalbeli Truck Seriesben pedig debütál a szintén az IndyCarban ismertté vált Ed Jones is, akit a Young’s Motorsports 20-as Fordjában kell keresni.

Hét Cup-pilóta pedig egyenesen dupla műszakot vállal az austini roadon.

Beugrik az Xfinitybe Aric Almirola (SS-Green Light Racing), AJ Allmendinger (Kaulig Racing), William Byron (Hendrick Motorsports) és Ty Gibbs (Joe Gibbs Racing), míg a Trucksban Alex Bowman (Spire Motorsports), Kyle Busch (Kyle Busch Motorsports) és Ross Chastain (Niece Motorsports) fogja tiszteletét tenni.

Utóbbi floridai egyébként legelső főkategóriás győzelmét pont ezen a vonalvezetésen aratta tavaly. Ennek örömére konkrétan földhöz fog vágni egy dinnyét a COTA 76 méter magas tornyából.

A Cup kapcsán egy szabálymódosítás is érvénybe lépett, miután ez lesz az első futam 2016 óta, amikor már nem lesznek kötelezően sárga zászlóval megszakított szakaszok közti szünetek. Ez pedig rendkívül komoly hatással lesz a csapatok stratgéiájára.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Itt nézheted élőben Button és Räikkönen hétvégi összecsapását

>>>>>Jelentős változás áll be a versenyek formátumában

>>>>>Mostantól road-pályákon is szabad az ívválasztás

>>>>>Elképesztő személyiség és vérprofi versenyző – Hendrickék sokat várnak a COTA-n debütáló közönségkedvenctől

>>>>> Räikkönen új otthonra lelt a Trackhouse-nál és több más széria komoly ajánlatát is visszautasította

>>>>>Günther Steiner lesz az austini Cup-futam egyik szakkommentátora*: A Cup alábbi, hivatalos nevezési listáján a 91-es Chevy mellett nem szerepel Räikkönen neve, ez azonban csak egy hiba