„Josh NASCAR által előírt vakációra vonul” – Eltiltották a futam közben, tüntetőleg leparkolt versenyzőt

“Josh NASCAR által kötelezett vakációra vonul” – Eltiltották a futam közben, tüntetőleg leparkolt versenyzőtA NASCAR Xfinity Series múlt szombati, atlantai futamán Josh Williams személyében új sztár született.

A DGM Racingnek vezető pilótát a versenyirányítás azt követően intette ki a pályáról, hogy egy baleset következtében megsérült az autója, amit a csapat ragasztószalaggal próbált orvosolni. Ennek ellenére továbbra is potyogtak róla a törmelékek, aminek hála újabb sárga zászlóra volt szükség.

A döntéssel Williams finoman szólva sem értett egyet és először vitába bonyolódott a hivatalos tisztviselőkkel, majd dühében nemes egyszerűséggel leparkolta járművét a rajt-célvonalon, kiszállt és gyalog átsétált a füves területen egyenesen a pitlane-re.

Ezután a NASCAR rögtön a saját trailerébe hívta, ahol közel három teljes órát kellett töltenie, miután az Xfinity igazgatója a folyamatban lévő verseny miatt nem tudott érdemben foglalkozni vele.Williams népszerűsége eközben az egekbe szállt.

Az eset után élő adásban, a kezeivel formált szív rögtön a védjegyévé vált, felfigyelt rá a balhés ex-NFL sztár Antonio Brown, tévéműsorokba és podcastekbe hívták, a merchandise-termékeit viszik, mint a cukort, követői száma a közösségi médiában megduplázódott, Denny Hamlin pedig azt is bevállalta, hogy kifizeti a pénzüntetését.

Utóbbira végül nem lesz szükség, hiszen a NASCAR nem sújtja őt pénzbírsággal, sőt, még pontoktól sem kell búcsút mondania a viselkedése miatt.

A most hétvégén, a COTA-n esedékes futamról viszont eltiltották.

A playoff-jogosultsága egyelőre kérdéses. A bajnoki hajrában való részvétel egyik feltétele, hogy a versenyzőknek minden egyes fordulón kvalifikálniuk kell.

Williamsnek külön kérvényeznie kell az engedélyt, amit – függetlenül attól, hogy büntetésből kerül partvonalra – valószínűleg meg fog kapni. 2019-ben például Johnny Sautert tiltották el, miután a Truck Series iowai fordulóján sárga zászló alatt nyomta falnak Austin Hillt. Ennek ellenére a NASCAR megengedte neki, hogy ott legyen a rájátszásban.

„A NASCAR atlantai büntetésre vonatkozó közleményének kiadása után időt szeretnék szakítani arra, hogy köszönetet mondjak!” – olvasható Williams sajtóközleményében.

„Köszönöm az összes szponzoromnak a folyamatos támogatást, a rajongóknak pedig azt, hogy mellettem állnak és kimutatják szeretetüket. Továbbra is kitartok amellett, amit tettem és egyetlen döntésemet sem bántam meg.

Megértem a NASCAR elhatározását és a jövőben is támogatni fogom őket.

Egyhamar én nem megyek innen sehová! Remélem, hogy a lojális NASCAR-rajongók továbbra is megtöltik majd a lelátókat.

Erősebben térünk vissza, mint valaha és készen állunk rá, hogy a DGM Racing #92 Chevyjét az élre repítsük!”

A Williamst végig maximálisan támogató csapat ennyit reagált:

„Az Atlanta Motor Speedwayen történt, szombati események eredményeként Josh Williams egyhetes, NASCAR által előírt vakációra vonul. Ezen a hétvégén a COTA-n Alex Labbé fogja vezetni a 92-es autót.”

Ezzel párhuzamosan Williams piacra dobta vadonatúj, „Park It” feliratú pólóját. Az eladásokból származó bevételt a versenyző által 2015-ben elindított, gyermekkórházak látogatását és támogatását célzó programra fordítják.