Végre IndyCar-lehetőséghez jut a partvonalon sínylődő NXT-bajnok

Végre IndyCar-lehetőséghez jut a partvonalon sínylődő NXT-bajnok
credit: Penske Entertainment/Chris OwensA 2023-as IndyCar-szezon eddigi legnagyobb hiányzójának Linus Lundqvist számít, aki hiába kaparintotta meg tavaly az Indy NXT (akkor még Indy Lights) bajnoki címét, szponzorációs okok miatt végül nem tudott nyélbe ütni egy szerződést a királykategóriában.

Helyzetét az sem könnyítette meg, hogy a Penske Entertainment a nevelőszéria ösztöndíját 1.2 millióról 500.000 dollárra csökkentette.

A svéd tehetség jelenleg is az HMD Motorsportsnál van, de már nem versenyzőként, hanem tanácsadóként.

Most viszont felcsillant számára a remény.

Az RLL Racing alapító-társtulajdonosa, Bobby Rahal a svéd SVT-csatornának megerősítette, hogy Lundqvist április 3-án, a Texas Motor Speedwayen tesztelni fogja a csapat egyik Dallara-Hondáját.

A folytatást tekintve a versenyzőből lett üzletember sejtelmesen csak annyit nyilatkozott, vizsgálják annak lehetőségét, hogy a szezon későbbi részében élesben is autóba ültessék pár futam erejéig.

Azt nem tudni, hogy ezt a programot miként valósíthatják meg.

Mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy a 30-ast vezető Jack Harvey alatt igencsak rezeg a léc. A brit pilóta tavalyi legjobb helyezése egy 10. volt, összetettben pedig a 22.-ként zárt. A pletykák szerint az RLLR május végéig adott neki időt a bizonyításra.

A másik opció a negyedik, 44-es Dallara-Honda lehet, amivel Katherine Legge vághat neki a 107. Indianapolis 500 kvalifikációjának. Azt egyelőre nem tudni, hogy a csapat tervezi-e kiterjeszteni az autó programját további futamokra.