NASCAR: „Visszavágunk” – Jeff Gordon szerint most a Hendrick Motorsports tisztessége forog kockán

NASCAR: “Visszavágunk” – Jeff Gordon szerint most a Hendrick Motorsports tisztessége forog kockán
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR Media

NASCAR: “Visszavágunk” – Jeff Gordon szerint most a Hendrick Motorsports tisztessége forog kockán


Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül sor a Hendrick Motorsports fellebbezésének tárgyalására.

Mint ismeretes, a csapatra minden idők legnagyobb büntetését szabta ki a NASCAR az autók motorháztetején lévő, illegálisnak minősített szellőzőrácsok miatt.

Ennek révén az HMS mind a négy autója, valamint azok versenyzői mellől egyaránt levontak 100-100 bajnokságbeli pontot, tovább 10 playoff-egységet (kivétel Chase Elliott, aki sérülése miatt kényszepihenőn van). A crew chiefeket négy futamra eltiltották, ráadásként pedig még fejenként 100.000 dollárt is fizetniük kell.

A csapat azonnal fellebbezett a döntés miatt, a versenyzésért felelős alelnök Chad Knaus pedig egyenesen kijelentette, hogy csalódtak a NASCAR-ban.

A szakember szerint nagyon sok a következetlenség a tavalyi évtől már egyetlen gyártótól származó elemek/alkatrészek terén, amelyeken a szabályok értelmében a csapatok nem változtathatnak.

Knaus állítása szerint ők már az idény előtt jelezték, hogy az ominózus rácsok nem illeszkednek a Chevy karosszériájához, de érdemi megoldás helyett csak az üres beszéd zajlott az HMS, a gyártó és a NASCAR között.

Emellett magát a Phoenix Racewayen lezajlott lefoglalás eljárását is kritizálta.

Az HMS második legfontosabb embere, Jeff Gordon viszont még nála is tovább ment.

„Mindenekelőtt azt kell megnéznünk, hogy a NASCAR miként kezelte ezt a helyzetet” – nyilatkozta a fellebbezés kapcsán a korábbi négyszeres Cup-bajnok, jelenleg pedig már a gárda általános alelnöke a FOX-nak.

„Rengeteg más módja lett volna ennek. Tudják, a Hendrick Motorsports rendkívül büszke a precizitására. Az az aprólékosság, ahogyan felkészítjük az autóinkat komoly része az évek során elért sikereinknek. Mindig tisztességgel és a NASCAR által hozott szabályok betartásával dolgozunk.

Ha úgy érezzük, hogy a tisztességünket kérdőjelezik meg, akkor vissza fogunk vágni.”