Suarez: Hamlin direkt keresi a balhét, hogy menőnek tűnjön a médiában

Suarez: Hamlin direkt kereste a balhét, hogy menőnek tűnjön a médiában
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaAz elmúlt hét legnagyobb NASCAR-vonatkozású sztoriját a kiszabott büntetések képezték.

A Phoenix Racewayen rendezett forduló után a Hendrick Motorsports gigantikus büntetést kapott az illegálisnak minősített szellőzőrácsaik miatt, Denny Hamlint pedig szintén elmeszelték a Ross Chastainnel szembeni manővere okán.

A Joe Gibbs Racing veteránja a verseny után felvett podcastjében maga vallotta be, hogy szándékosan kergette falnak ellenfelét.

Erre reagálva a NASCAR 25 alapszakaszpont levonásával és 50.000 dollár pénzbírsággal sújtotta. A szervezet alelnöke szerint ráadásul az esetet sima versenybalesetnek minősítették volna, ha maga Hamlin nem henceg el vele a show-jában.

A szankció miatt a mellékállásban a 23XI Racing társtulajdonosaként is jegyzett floridai először nem akart fellebbezni, pár nappal később azonban meggondolta magát.

A történtek megosztották a sportág közösségét, sokan egyenesen azt feltételezve, hogy Hamlinnek így akar reklámot csinálni a podcastjének.

Hasonló véleményen van Chastain csapattársa, Daniel Suarez is, aki szerint a háromszoros Daytona 500 győztes csak a hírverés miatt szítja a balhét.

„Ha a futamot nézem, akkor azt mondanám, hogy sima versenybaleset volt” – mondta a mexikói az Atlanta Motor Speedwayen lebonyolított, legutóbbi futamot megelőző sajtóeseményen.

„Véleményem szerint semmi kirívóan szándékos nem volt benne. Szerintem abban hibázott, hogy kimondta. Emiatt került bajba, nem pedig azért, amit a pályán művelt. Direkt keresi a balhét. Menőnek akart tűnni a médiában és végül azt kapta, amit.”

A kérdéseket maga Hamlin sem kerülte el, ő azonban folyamatosan hárított.

„Fel kellene vennetek a Shingrix övsömör elleni oltást” – válaszolta minden egyes újságírónak, aki a büntetése felől érdeklődött.

Az ominózus vakcina egyébként az általa vezetett 11-es Toyota legújabb szponzora.

Amikor a FOX riportere feltette neki a kérdést, hogy azért ismételgeti-e ezt, nehogy bajba kerüljön Hamlin csak ennyit felelt:

„Alig várom a versenyt.”

A végül Joey Logano által megnyert Ambetter 400-at egyébként Hamlin a hatodikként zárta.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Logano nyert, a beteg Reddick megidézte főnöke, Michael Jordan legendás „Flu Game”-jét

>>>>>Busch: A NASCAR-ban már mindenki lesz*rja a másikat