NASCAR: Logano nyert, a beteg Reddick megidézte főnöke, Michael Jordan legendás „Flu Game”-jét

NASCAR: Logano nyert, a beteg Reddick megidézte főnöke, Michael Jordan legendás “Flu Game”-jét
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR Media

NASCAR: Logano nyert, a beteg Reddick megidézte főnöke, Michael Jordan legendás “Flu Game”-jét


A NASCAR Cup Series 2023-as szezonjának első négy futama kivétel nélkül a Chevrolet győzelmét hozta. Múlt vasárnap azonban az Atlanta Motor Speedwayen pont került a csokornyakkendős márka pozitív sormintájának végére.

Az Ambetter 400 végén ugyanis a pole-ból rajtolt Joey Logano ünnepelhetett, miután egy látványos fináléban sikeresen áthámozta magát Brad Keselowskin, bezsebelve idei első, teljes főkategóriás karrierjét tekintve pedig a harminckettedik diadalát.

Vele együtt nem csak a Team Penske, de a Ford is felhőtlenül ünnepelhetett a victory lane-en.

„Nagyon különleges számomra, hogy nyertem Atlantán” – nyilatkozta a leintés után Logano, aki gyerekként rengeteget versenyzett a létesítmény rövid vonalvezetésén.

„Sok emlékem van erről a pályáról, amikor még az apukámmal együtt köröztünk itt legends carokkal. Ezzel számomra bezárult a kör.”

Az RFK Racing társtulajdonosának, egyben pilótájának, azaz Keselowskinak be kellett érnie a második pozícióval, ami még így is a legjobb eredménye lett a 2021-es őszi, talladegai forduló óta, ahol – a Team Penske színeiben – szintén a másodikként látta meg a kockás zászlót.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokát Christopher Bell kaparintotta meg a Joe Gibbs Racing 20-as Toyotájával.

A mezőnyben két versenyző is főkategóriás pályafutása egyéni legjobbját hozta a negyedikként zárt Corey LaJoie (Spire Motorsports) és a kilencedikként leintett Ty Gibbs (JGR) személyében.

Külön említést érdemel a 23XI Racinget erősítő Tyler Reddick, akinek még az indulása is kétséges volt. A 27 éves kaliforniai a délelőtt folyamán erős rosszulléttel küzdött, ami miatt a csapat tartalékosként riasztotta is John Hunter Nemecheket.

Reddicknek azonban sikerült nem csak befejeznie a futamot, de egyenesen az ötödikként célba vinni a #45 Toyotát.

Ennek kapcsán óhatatlanul is felmerült a párhuzam főnöke ikonikus „Flu Game”-jével.

A 23XI többségi tulajdonosa, Michael Jordan az 1997-es NBA-döntőn súlyos ételmérgezéssel küzdve, lázasan lépett pályára. Betegsége ellenére azonban fantasztikusan teljesítve 38 pontot szerzett, aminek hála a Chicago Bulls végül 90-88-ra győzte le a Utah Jazz csapatát.

A kosaraslegendához hasonlóan Reddick szintén a maximumot hozta ki magából, behúzva idei második top 5-ös helyezését.

Nem mindenki távozott azonban boldogan az AMS-ről.A 191. körben Ross Chastain igyekezett tolni előre az élen haladó Kevin Harvickot, de túlságosan is közel került az SHR 4-es Fordjához, aminek következtében az kiforgott.

A Trackhouse Racing pilótája tovább tudott menni, Harvick megpördülése viszont beindított egy több autót magával rántó dominóeffektust.

Ennek következtében a szezon végén visszavonuló 2014-es bajnok nem is tudta folytatni a versenyt.

Alig húsz körrel később idő előtt ért véget a nap a szintén az élmezőnyben lévő Aric Almirola és Kyle Larson számára is.

A kiváltó ok az akkor vezető pozícióban jegyzett Almirola defektje volt, akinek emiatt megbokrosodott autóját a hendrickesnek esélye sem volt elkerülni.

A baleset révén mindkettejük autója csúnyán összetört, de személyi sérülés szerencsére ezúttal sem történt.

Hasonlóképpen el akarja felejteni ezt a futamot Bubba Wallace is.

A 23XI-ös rögtön a tizedik körben csapódott orral a pálya belső falának. Bár vissza tudott térni a pályra, a jó eredményre viszont innentől fogva esélye sem maradt.

A NASCAR Cup következő fordulóját március 26-án, a COTA-n rendezik a mezőnyben többek között Kimi Räikkönennel, Jenson Buttonnal, Jordan Taylorral és Jimmie Johnsonnal.