Busch: A NASCAR-ban már mindenki lesz*rja a másikat

Busch: A NASCAR-ban már mindenki lesz*rja a másikat
credit: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR MediaNem meglepő módon a NASCAR atlantai hétvégéjének egyik fő témáját a Denny Hamlin és Ross Chastain közti viszály képezte.

Mint ismeretes, előbbi veterán a Phoenix Racewayen rendezett futam overtime-jában szándékosan kergette fel a falra ellenfelét, amit később podcastjében büszkén el is ismert.

Erre reagálva a NASCAR 25 alapszakasz-pont levonásával, valamint 50.000 dollár pénzbírsággal büntette. Hamlin ekkor még úgy nyilatkozott, hogy nem kíván élni a fellebbezési jogával, pár nappal később viszont meggondolta magát.

A két pilóta között lassan már másfél éve húzódó csörték egyáltalán nem egyediek a szériában. Ennek kapcsán Kyle Busch kendőzetlenül kijelentette, hogy a paddockban már egyenesen siralmas a helyzet.

„Teljes mértékben kiveszett a tisztelet a garázsban a versenyzők között” – mondta a Richard Childress Racing pilótája a szombati kvalifikációt megelőzően.

„Itt gyökereznek a problémák. Mindenki leszarja a másikat, csak kihasználják egymást. Mindannyian önzőek vagyunk, ez tény. Ugyanakkor volt egy etikett is, amit az emberek követtek. Mark Martin kezdte, Tony Stewart és Jeff Gordon betartotta, Bobby Labonte, valamint Rusty Wallace zömében, Dale Jarrett pedig teljes mértékben alkalmazkodott hozzá. Most már ez nem létezik.”

A Phoenixen lebonyolított Xfinity-futamon Busch a verseny végén ütközött a hozzá hasonlóan szintén a Kaulig Racinggel nevezett Chandler Smith-szel, miközben a harmadik helyért csatáztak. Utóbbi pilóta a történteket egyszerű versenybalesetként definiálta.

A kétszeres Cup-bajnok viszont nem értett egyet ezzel.

„Próbáltam beszélni a srácokkal, de nem hallgattak meg. Ezért nem is volt kedvem folytatni. Volt egy csapattársam [Smith], aki a Truck Seriesben pont az én gárdámnak vezetett és múlt héten összeakadtunk a pályán. Próbálkoztam azzal, hogy megdumáljuk a problémákat… Szóval, velem is megtörténtek már ezek a dolgok, de rájöttem, teljesen felesleges szóba hozni, mert úgysem érdekel senkit, ezért be is fejeztem.”