Berágott a versenybírákra, ezért leparkolt a pályán és faképnél hagyta autóját a NASCAR-pilóta

Berágott a versenybírákra, ezért leparkolt a pályán és faképnél hagyta autóját a NASCAR-pilótaElképesztően őrült futamot produkált a NASCAR Xfinity Series szombati, Atlanta Motor Speedwayen rendezett RAPTOR King of Tough 250-a.

A verseny során összesen tizenkét alkalommal volt szükség a pace carra, ami vadonatúj rekord lett a szériában ezen a pályán.

A győzelmet végül Austin Hill szerezte meg egy kaotikus befutóban, miután az őt agresszívan támadó Parker Kliegermant hátulról meglökte Daniel Hemric, beindítva ezzel egy több autót érintő láncreakciót.

Ennek hatására Kligerman meg is forgott, de még így is sikerült hátramenetben, negyedikként átcsúsznia a célvonalon.

Másodikként Hemric (Kaulig Racing) zárt, míg a harmadik pozíciót Ryan Truex (Joe Gibbs Racing) kaprintotta meg.

Jelen siker révén Hill – akit a káosz során Kligerman kis híján ki is lökött – az ötödik diadalát ünnepelhette a nemzeti másodosztályban, ebből a harmadikat az idei szezonban.

A verseny legnagyobb pillanatát azonban kétségkívül Josh Williams szolgáltatta.

A DGM Racing versenyzője az első szakaszban keveredett balesetbe, aminek következtében megsérült a 92-es Chevyjének elülső része.

A csapat ragasztószalaggal próbálta ovosolni a kárt, ami viszont nem sokkal később le is vált újabb sárga jelzést előidézve. Ezt látva a NASCAR végül közölte Williamsszel, hogy azonnal fáradjon ki a garázsba.

Ezt a pilóta enyhén szólva sem fogadta jól és a pályáról való távozás helyett inkább vitázni kezdett a versenyirányítással. Végül tudatták vele, hogy felesleges majréznia, mivel az autóját már nem is számolja az időmérő rendszer.

Ekkor Williams fogta magát, nemes egyszerűséggel leparkolta járművét a rajt-célvonalon, majd kiszállt és átsétált az AMS füves területén, valamint a pitroadon, közben integetve.

Mindezzel szabálysértések sorozatát követte el, ezért a NASCAR rögtön – még a kötelező orvosi ellenőrzést is kihagyva – raportra hívta Williamst, a crew chiefjét és a csapat tulajdonosát is.

Az Xfinity igazgatója, Wayne Auton azonban ekkor még – a folyamatban lévő futam miatt – nem tudott érdemben foglalkozni az üggyel, így lényegében „őrizetbe vették” őket a saját trailerükben. Ezzel párhuzamosan pedig még az autót is odavontatták.
Ezidő alatt Williams meglehetősen lazán vette a dolgokat: dumált a tisztviselőkkel, pizzával a kezében nézte a futamot, majd azon poénkodott, hogy ledől szunyókálni egyet.

„Túlságosan is hosszú időt töltöttem a vendégszeretetüket élvezve” – kommetálta a sztorit a 29 éves floridai, aki közel három órán át volt a NASCAR mozgó irodájában.

„Mindannyian barátok vagyunk, szóval [a megbeszélés] nem volt annyira rossz. Ez a versenyzés. Mindenkinek vannak jó és pocsék napjai. […] Nem akartam gonoszkodni, vagy hatalmas jelenetet rendezni. Egyszerűen csak hangot szerettem volna adni a véleményemnek mivel úgy éreztem, ami történik az nem helyes.

Mi egy kiscsapat vagyunk, kőkeményen dolgozunk azért, hogy boldoggá tegyük a szponzorainkat. Erre x-számú megtett kör után ilyesmi történik egy darab ragasztószalag miatt, ami kivesz bennünket a futamból. Ez nagyon frusztráló. Semmi jó nem sül ki abból, ha a garázsban ücsörgünk. Mindegy, tanulni fogunk belőle.”

A várható büntetés kapcsán viszont a pénzbírság mellett nem kizárt a néhány futamra szóló felfüggesztés lehetősége sem.

„Minden a versenyirányításon múlik” – szögezte le Williams.

„Ez az ő homokozójuk, mi csak játszunk benne. Én élvezem az Xfinity Seriest és tisztelem Wayne-t, továbbá mindenkit. Túllépünk ezen és jöhet a folytatás.”

Williamsnek alig pár perc leforgása alatt sikerült igazi sztárrá válnia.

„Imádom ezt a srácot” – írta egy néző Twitteren, rajongásával pedig nem volt egyedül.

A pilóta felé ugyanis záporoztak a hájpoló kommentek:

„Hol vehetek JW-s pólókat?”

„A csávó egy legenda!”

„A Hírességek Csarnokába vele és az autójával!”

„Bundát kiáltok, ha nem őt nevezik ki idén a legnépszerűbb versenyzőnek! Mind a három szériában egyszerre!”

Volt, aki felcsapott védőügyvédnek:

„A NASCAR azt mondta neki, hogy parkoljon le. Ezt is csinálta.”

A nagyon is valószínű pénzbírság kapcsán többen is felajánlották, hogy közösségi gyűjtésbe fognak Williams javára, aki az eset után, a tisztviselőkkel vitatkozva azt mondta:

„Mit akartok csinálni velem? Megbüntettek? Úgysem tudom kifizetni!”

A segítő kezet nyújtók között felbukkant a NASCAR-ral jelenleg (vagy inkább megint) fasírtban lévő Denny Hamlin is:

„Kifizetem a büntetésed” – közölte a háromszoros Daytona 500-győztes.

Támogatásáról egy másik pilóta, David Ragan is biztosította:

„Mondjátok meg, hová küldjem a hozzájárulásom!”

Williams demonstrciója kísértetiesen hasonlított Antonio Brown tavaly januári botrányához.

Ez az ex-NFL-sztárnak is szemet szúrt és meg is osztotta az esetről készült videót.

A tweetet később törölte, az internet népének hála azonban screenshot formájában tovább él.A Tampa Bay Buccaneers korábbi elkapója még 2022 januárjában, a New York Jets elleni meccsen hagyta faképnél a pályát.

Mielőtt viszont még végleg távozott volna a stadionból, levette a mezét és alaposan megünnepeltette magát a nézőkkel.

Brownt nem sokkal később ki is rúgták, Williamsre viszont ilyen sors azért nem vár.