NASCAR: Bevallotta tettét, mégis fellebbez a büntetése ellen Denny Hamlin

NASCAR: Hamlin meggondolta magát, mégis fellebbez a büntetése ellen
credit:Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaA NASCAR szerdán ismertette a múlt hétvégi, Phoenix Racewayen rendezett fordulóval kapcsolatos büntetési listáját.

A Hendrick Motorsports és a Kaulig Racing horribilis szankciócsomagja mellett pedig Denny Hamlin sem úszta meg szárazon.

A Joe Gibbs Racing veteránja a Cup-futam overtime-jában kergette falnak Ross Chastaint, majd később többször is koccantak. Másnap pedig saját podcastjében, az Actions Detrimentalban el is ismerte, hogy szánt szándékkal konfrontálódott trackhouse-os ellenfelével.

Erre reagálva a NASCAR végül 25 alapszakasz-pont levonásával, valamint 50.000 dolláros pénzbírsággal sújtotta.

Hamlin akkor még úgy nyilatkozott, hogy nem él fellebbezési jogával, ellenben viszont műsora következő epizódjában (várhatóan március 20-án) szólni fog a néphez.

Mostanra viszont változás állt be.

A 42 éves pilóta ugyanis Twitteren közölte, meggondolta magát:

„Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy fellebbezni fogok a NASCAR büntetésemre vonatkozó döntése ellen. Ami vasárnap történt az csak a szokásos, kemény versenyzés volt, ami minden hétvégén zajlik. Nem manipuláltuk a futamot és a sportág ellen sem cselekedtünk károsan.”

Utóbbi káros cselekedtre vonatkozó megjegyzése egyébként egy nem is annyira bújtatott reklám a podcastje számára, amelynek címe pontosan ezt jelenti.

Fontos megjegyezni, hogy a NASCAR idén megemelte a fellebbezés költségét, így immár 2500 dollárba kerül ennek benyújtása.KAPCSOLÓDÓ: A NASCAR szerint Hamlin megúszta volna a büntetést, ha nem henceg a manőverével a podcastjében